Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM i Lahti 2017

Martin Johnsrud Sundby lovet 30 sekunders forsprang, men ga Krogh 17: - Jeg hadde det ordentlig fælt

LED: Martin Johnsrud Sundby husker lite av det som skjedde etter at han vekslet med Finn Hågen Krogh. Her ser han på storskjermen på stadion. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LED: Martin Johnsrud Sundby husker lite av det som skjedde etter at han vekslet med Finn Hågen Krogh. Her ser han på storskjermen på stadion. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

LAHTI (Dagbladet): Før stafetten lovet Martin Johnsrud Sundby ankermann Finn Hågen Krogh 30 sekunders forsprang ut på siste etappe.

Etter å ha parkert unge Alexej Chervotkin på sisterunden, ga han Krogh 17,7 sekunder å gå på før det ti kilometer lange møtet med Sergej Ustjugov.

Det gikk som kjent bra, selv om forspranget krympet ned til fem sekunder på et tidspunkt i løypa.

- Finn er jo så kald at det er helt utrolig. Han er så laidback og kald at han slipper ham innpå seg. Han sa det til meg ved frokosten i dag at hvis han hadde muligheten og gikk ut før, sånn som det her, så skulle han slippe ham inn til han var tredve, førti meter bak ham, og så skulle han støte, sier Niklas Dyrhaug og ler rått.

- Da er du kald, altså!

Hadde det fælt

For det var omtrent det som skjedde også. Mens hele Norge, og sikkert ganske mange i Russland også, bet negler og tellet sekunder, holdt Krogh roen.

Og vant.

Martin Johnsrud Sundby syns det var en lidelse å se på.

- Jeg hadde det ordentlig fælt, faktisk. Jeg husker ikke så mye av etappen. Vi har jo intercom på alle ledere som står ute i løypa, så vi får jo hyppigere oppdateringer enn det man fikk på storskjemen. Da fikk vi høre at det varierte så sinnssykt, det var helt umulig å lese løpet, og på tv så de plutselig så ferdige ut. Nei, det var ubehagelig, sier Martin Johnsrud Sundby til Dagbladet.

- Når var du sikker på seier?

- Når det var ti meter igjen til mål. Så du hvor fort han kom bak der, eller? Å herregud, nei det var forferdelig, altså. Jeg kjenner huet til Finn, jeg vet hvordan han er, men han hadde femten sekunder som plutselig var nede i sju. Du vet jo aldri hvordan folk har det i beina. Og er du litt nedpå et eller annet sted så er det jo kjørt.

Maksimal uttelling

De 17 sekundene han ga med Krogh ut på ferden mot gull, var maks av det han kunne få til i dag.

- Ja, sånn som i dag så syns jeg det var bra. Jeg klarte å jobbe helt inn der også, så raste det fort på for ham, og jeg håper han var fornøyd med de sekundene han fikk, selv om jeg gjerne skulle gitt ham mer, sier Sundby.

Noen minutter tidligere hadde Krogh fortalt om hvor kjipt det var av Sundby å sende ham ut med den ledelsen. Først og fremst fordi han hadde forberedt seg på en spurtduell mot Ustjugov.

Og nesten like mye fordi han syns det var forferdelig å gå med en mann som Ustjugov jagende bak.

Nettopp kalasformen til den russiske ankermannen var det de norske gutta fryktet mest.

- Vi visste at vi hadde et kanonlag, vi har vunnet det som har vært av stafetter i år, og Finn har tatt de spurtene som har vært. Likevel, å møte Sergej på sisteetappen i dag i den formen han er i, utfallet av det i en finish sprint, det hadde jeg ikke vært sikker på, sier Sundby.

Forspranget han ga til Krogh var akkurat nok til å unngå det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media