Martin Johnsrud Sundby om femmilsformen: - Jeg er veldig usikker

Disse går for Norge.

FALUN / OSLO (Dagbladet): Søndag avsluttes VM på ski med herrenes 50 kilometer i Falun, og på startstreken står endelig også Martin Johnsrud Sundby sammen med Petter Northug, Niklas Dyrhaug og Didrik Tønseth.

På morgenens pressetreff var det bare Sundby som møtte opp, og han sier selv at han ikke helt vet hvor formen er etter sykdommen som har plaget ham i halvannen uke.

KLAR: Martin Johnsrud Sundby stiller til start på morgendagens femmil, men er selv veldig usikker på formen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR: Martin Johnsrud Sundby stiller til start på morgendagens femmil, men er selv veldig usikker på formen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg er veldig usikker, men gleder meg til å komme i gang, sier han.

- Jeg har det veldig bra. Godt å være på plass i Falun. Det har vært litt begge deler å sitte i sofaen. Det har vært utrolig kjedelig, men jeg har prøvd å fokusere på å bli frisk så fort som mulig. Gutta og laget har gjort det sinnssykt bra. Jeg har kost meg med gode resultater, sier Sundby.
Vanskelig Treningsmengden har naturlig nok ikke vært det helt store med tanke på at Sundby har slitt med influensa. Han forteller at han har kommet så smått i gang, men er usikker på om han kan regnes som en medaljekandidat.

- Utrolig vanskelig å svare på. I hodet mitt var jeg det til for ti dager siden. Jeg veit ikke hvor jeg står, rett og slett. Jeg har hatt en tøff økt, og det gikk ikke så halvgalt, men det er ikke det råeste jeg har prestert. Jeg er på stigende, men hvor langt jeg har kommet vet jeg ikke, sier han.
- Jeg håper det ikke blir spreng-gått fra start, så jeg får tid til å gå inn i løpet. Jeg håper det ikke snør. Uansett hva slags kropp jeg har vil jeg tjene på at det blir gått hardt. I hvert fall fra ti kilometer inn.

Olsson favoritt Sundby har som nevnt hatt muligheten til å ligge hjemme på sofaen og finstudere konkurrentene. Han trekker spesielt fram Johan Olsson, som har hatt et meget godt mesterskap, som en stor favoritt.

- Når han stiller på skirenn, pleier han å være i god form. Ikke overrasket. Det har vært gøy å se ham. Han gikk fantastisk i bra og virker å være i storform - han er storfavoritt.

En annen svenske, Daniel Richardsson, har derimot skuffet Sundby litt.

- Jeg hadde troa på Daniel, men han virker svak på stafetten i går. Didrik blir farlig hvis han får gode ski. Cologna, Vylegzjanin og Poltoranin blir også farlige, sier han.