Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin Johnsrud Sundby tok bronse - Northug på 17. plass

Ingen kunne gjøre noe med Dario Cologna.

 GULL:  Ingen kunne gjøre noe med Dario Cologna på 30 km skiathlon. Han tok gull foran svenske Markus Hellner og Martin Johnsrud Sundby. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GULL: Ingen kunne gjøre noe med Dario Cologna på 30 km skiathlon. Han tok gull foran svenske Markus Hellner og Martin Johnsrud Sundby. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby tok bronsen på mennenes 30 km skiathlon. Petter Northug gikk inn til en 17. plass.

Dario Cologna gjorde som han gjorde under prøve-OL i fjor: vant 30 km med skibytte.

Dermed ble det sveitsisk gull i øvelsen hvor mange håpet at Martin Johnsrud Sundby skulle gå helt til topps, og ta sitt første individuelle gull.

- Medalje i OL er dødskult, men sjeldent jeg har vært så skuffa noen gang. Jeg får for gull, sier Johnsrud Sundby til TV2 etter løpet.

- Jeg er skuffa nå. Jeg blir gått fra på slutten, Dario får en luke til både meg og Hellner og avgjør det da. Da har ikke jeg bein til å gå bedre med, sier Johnsrud, som etter 30 km sto i fare for å miste bronsen.

Northug stivnet I den siste bakken var det Dario Cologna, Martin Johnsrud Sundby, Marcus Hellner og Vylegzjanin som rykket fra. Men sveitseren viste seg sterkest, og rykket fra de tre andre. På oppløpet slo Hellner nordmannen, og kapret sølvet.

Petter Northug gjennomførte 30-kilometeren på vant vis: ligge på halen og spare krefter, og komme fram i tet før den lange bakken for å vise seg fram for konkurrentene.

Han stivnet da toget gikk i den siste bakken, og tok livet med ro fram til målllinja - og endte 1,24 minutter bak Cologna.

- For min del var det tøft på nest siste runden, og jeg visste at jeg måtte ha en god posisjon for å være med opp. Men det sa stopp i henget der, og da var det bare å ta seg rolig frem til mål, sier Northug til TV2 etter løpet.

 17. plass:  Kroppen sa stopp, forklarer Northug etter 17. plassen. Men han lover at formen er på plass. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
17. plass: Kroppen sa stopp, forklarer Northug etter 17. plassen. Men han lover at formen er på plass. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Siste giret får vi håpe kommer nå allerede på sprinten, sier han om distansen som venter på tirsdag.

Han lover sine kritikkere at formen er på plass.

- Jeg føler meg veldig bra. Det var et tøft løp, og det ble kjørt hardt på klassiskdelen. Ut i fra mine forutsetninger gikk jeg det jeg hadde, men det holdt ikke i dag.

20. og 21. plass Inn til skibytte var det Martin Johnsrud Sundby som lå i tet av en gruppe på rundt 20 løpere, inkludert Petter Northug.

Både Sjur Røthe og Tord Asle Gjerdalen slapp relativt tidlig, etter at kazhakstanske Alexej Poltoranin skrudde opp farten og fikk feltet til å sprekke.

Svenske Daniel Richardsson passerte først ut etter skibyttet, med Johnsrud Sundby hakk i hæl. Gjerdalen passerte 36 sekunder bak, mens Røthe var 42 sekunder bak.

Sjur Røthe endte på 20. plass, mens Tord Asle Gjerdalen tok 21. plassen.

Hele Norges coronakart