Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin Johnsrud Sundby ustoppelig etter fantastisk løp

Stakk etter 20 kilometer.

SUVEREN: Martin Johnsrud Sunsby var ustoppelig på dagens tremil. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SUVEREN: Martin Johnsrud Sunsby var ustoppelig på dagens tremil. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det hersker ingen tvil om hvem som er klar favoritt til sammenlagtseieren for herrene i Tour de Ski, etter Martin Johnsrud Sundbys suverene løp i dag.

Under herrenes 30 kilometer klassisk så det jevnere ut enn da Therese Johaug knuste konkurrentene under 15 kilometer for kvinnene, men da det gjestod drøye ti kilometer av løypa stakk Sundby.

Han har vært syk i jula, noe som var lite synlig under løpet. Han kjørte knallhardt fra første sekund til han stakk fra hovedfeltet.

-Drømmeetappe Den suverene nordmannen bare økte ledelsen mer og mer, og var på det meste drøye 40 sekunder foran resten av gjengen.

- For en følelse det må være å gå fra verdenseliten på denne måten. Det er en maktdemonstradjon, sa NRK-kommentator Jann Post om Sundby da det gjenstod drøye tre kilometer.

- Det utvikler seg til å bli en drømmeetappe for nordmannen, fortsatte han.

Hovedpersonen ville ikke ha noe av at det var en drømmeetappe.

- Drømmeetappe og drømmeetappe. Det var like tøft som jeg hadde forventet. De to første rundene var jeg så dau, heldigvis kom kroppen seg bra etter hvert, sier Sundby til NRK.

Om partiet hvor han fikk en luke, forteller han:

- Jeg har trent en del staking i år. Jeg klarer å holde mer trøkk enn de andre syns er behagelig i de lette partiene. Da kan jeg holde en jevn fart, sier Sundby.

Spurtkamp Flere av løperne så slitne ut på den siste runden, men da viste flere nordmenn at de også ville være med på leken.

På 28,3 kilometer-målinga var Petter Northug, Didrik Tønseth og Sjur Røthe nummer to, tre og fire, 39 sekunder etter Sundby.

- Det var et helvete. Det var brutalt, sier Northug til NRK.

Northug syns det var tungt når Sundby begynte å dra opp tempoet.

- Jeg er ikke så sterk som Martin. Jeg trenger litt tid. Jeg er femmilsløper. Det er imponerende det Martin gjør så klart, sier Northug.

Det ble ingen kamp om førsteplassen, og da Sundby gikk i mål utbrøt NRK-kommentator Post at det er helt utrolig at det er mulig om nordmannen.

Spurtkampen kom på oppløpet om andre og tredjeplassen, en kamp Northug vant fem hundredeler foran Tønseth, mens Røthe kom like etter.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media