Martin Johnsrud Sundby var helt suveren på jaktstarten

Dro fra Finn Hågen Krogh to kilometer før mål.

STERK: Martin Johnsrud Sundby hadde masse krefter i dagens jaktstart, og dro fra Finn Hågen Krogh et par kilometer før mål. 
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
STERK: Martin Johnsrud Sundby hadde masse krefter i dagens jaktstart, og dro fra Finn Hågen Krogh et par kilometer før mål. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Finn Hågen Krogh var førstemann ut på dagens jaktstart på Lillehammer, og hadde 20.3 sekunder ned til Martin Johnsrud Sundby.

Krogh fikk lenge gå alene i front, men tapte litt og litt ned mot en gruppe bestående av Martin Johnsrud Sundby, Pål Golberg, Calle Halfvarsson og Sjur Røthe.

Viste krefter Men Johnsrud Sundbys tempo ble for høyt, og han dro fra og tok igjen Krogh.

Sammen dro de fra, men like etter 10 kilometer gikk Martin forbi Finn Hågen. Ved 10,9 kilometer hadde de 40 sekunder ned til neste gruppe.

Johnsrud Sundby er i kjempeform, og selv om Krogh lenge holdt følge dro til slutt Johnsrud Sundby fra i den siste motbakken, og var i mål 16.6 sekunder før Krogh.

Det ble en spurtduell mellom Pål Golberg og Sjur Røthe om tredjeplasse, og det var sistnevnte som fikk foten først over målstreken.

Klatret på lista På femteplass endte Didrik Tønseth, som gikk seg fra en 21. plass.

Johnsrud Sundby sier til NRK at han på forhånd hadde lagt en plan, som til dels fungerte.

- Jeg hadde lagt en plan. Det var å kjøre inn Finn sammen med den lille gruppa, så var planen å holde resten bak oss. Det gikk sånn rimelig etter planen. Finn gikk et sinnsykt løp, det tok lenger tid enn planlagt. Jeg klarte å gå han inn, og da byttet vi på føringen, sier Johnsrud Sundby.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer