- Martin kan bli fantastisk god i alle klubbene han har tilbud fra

I morgen fyller Ødegaard 16 år.

STÅENDE TILBUD FRA REAL MADRID? Martin Ødegaard er blitt tidenens yngste EM-kvalikspiller. Samtidig frister storklubbene Europa rundt med tilbud. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
STÅENDE TILBUD FRA REAL MADRID? Martin Ødegaard er blitt tidenens yngste EM-kvalikspiller. Samtidig frister storklubbene Europa rundt med tilbud. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Martin Ødegaard fyller 16 år onsdag. Da kan supertalentet signere proffkontrakt med en utenlandsk klubb, men hvor han ender opp er foreløpig i det blå.

Det vil være en stor underdrivelse å si at Ødegaard har tatt Fotball-Norge med storm denne sesongen. Hans inntreden i eliteserien og på landslaget har mer lignet en tornado som har blåst over landets fotballelskere.

Fra Strømsgodset-debuten hjemme mot Aalesund i april har han gått via fast plass på laget, inn i landslagstroppen og til blokka hos omtrent alle verdens storklubber. Onsdag blir Ødegaard 16 år, og det betyr at de samme storklubbene endelig har lov til å signere unggutten.

Men selv om Martin (15) blir til Martin (16), er det ikke sikkert at vi får se Ødegaards signatur på en utenlandsk proffkontrakt med det første. Det er nemlig ventet at han skal trene med Ajax i januar, og han vil neppe skrive under for noen før den tid.

- Hvem kan si nei til Real Madrid? André Bergdølmo har selv spilt i Ajax. Han synes det er vanskelig å si noe om hvor Ødegaards karriere går videre.

- Ajax har gode tradisjoner for å slippe til egne spillere og legger til rette for individuell spillerutvikling. Men så man spørre seg: Hvor god er han egentlig? Når Liverpool-spillere uttaler at det var umulig å se at han var 15 år på Liverpool-treningene, da kan det hende at han må gå til en av de største ligaene, sier Bergdølmo til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer