Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin kan bli vraket

Landslagsledelsen mener Martin Andresen har hatt en formsvikt, og sier at ingen er sikre på landslaget. Og i kulissene lurer en spillekåt Tommy Svindal Larsen.

Per Angell Berntsen

Landslagskaptein Martin Andresen sleit åpenbart i kampen mot LSK i går. Assistenttrener Stig Inge Bjørnebye var sendt til Bærum av Åge Hareide for å legge på plass siste biten i kartleggingspuslespillet av spillerne før Skottland-kampen.

-  Jeg vil ikke kommentere Martins innsats i denne kampen spesielt. Men Martin Andresen har hatt en liten formsvikt i en periode, og vi følger med så godt vi kan på alle spillere, sier Bjørneby.

Han gjentar det Hareide sa til Dagbladet tidligere i høst. Martin Andresen har ikke klippekort til landslaget, selv om han er kaptein.

-  Martin er kaptein når han spiller. Sitter han på benken, er han ikke kaptein. Kapteinen er ikke urørlig.

Flåsete

Bjørnebye presiserer likevel at han og Hareide ikke er misfornøyd med Andresen.

-  Martin er tatt ut fordi vi synes han er god nok. Vi har registrert til det kjedsommelige at folk er skeptiske til det Martin har prestert, men det er blitt tatt forhastede konklusjoner på hva vi har ment. Vi har aldri sagt at Martin ikke har vært god nok. Vi kan ikke legge skylda på ham for at vi spilte dårlig de forrige kampene.

-  Men Åge Hareide gikk spesielt hardt ut mot midtbanespillerne etter siste landskamp?

-  Jo, men det blir flåsete oppfattet å rette det mot Andresen. Det blir for overflatisk. Slik tenker ikke vi, sier Bjørnebye.

Martin Andresen selv ønsker ikke å snakke om landslaget før samlingen starter i dag.

-  Men jeg er i god fysisk form. Tester viser at jeg er i bedre form nå enn på samme tid i fjor, sier han.

Men dessverre for Andresen er fotball et lagspill.

-  Ingen kan være gode alene. Heller ikke jeg. I fjor fikk jeg mye skryt fordi jeg spilte på et lag som fungerte. Da blomstret vi. Men når vi mangler en spillestil og du nesten ikke aner hvor lagkameraten din løper, da blir man dårligere selv også.

-  Jeg kan godt gå herfra og spille en kjempegod landskamp. Så lenge laget fungerer.

VIF-gutta i form

Åge Hareide brukte den siste dagen før samlingen til å samle inn den siste informasjonen om spillerne som møter på Ullevaal til trening i dag. Overfor Dagbladet brukte han ordet OK på den generelle situasjonen. Mens han hevet Vålerengas tre landslagspillere opp til nivået meget gledelig.

Fordi VIF-gutta fortsetter å bevise god form.

-  Jeg har ikke sett kampen mot Odd - bare scoringene, sier Åge Hareide til Dagbladet. -  Men jeg har sett Vålerenga så mye at jeg vet hvor gode de er. Og form vil bety veldig mye når jeg tar ut lagene mot Skottland (9. oktober) og Slovenia (13. oktober).

-  Gode relasjoner spillere imellom vil også bli vektlagt.

Steffen Iversen og Ardian Gashi har begge deler per dato. De har blitt radarparet som har hevet Vålerenga mot den Tippelliga-himmelen klubben nekter å sveve i. Men faktum er faktum - det samme er Åge Hareides ord.

Derfor er spørsmålet før om Hareide våger noe helt nytt.

-  Det er alltid viktig å merke seg folk som fungerer godt sammen, sier Hareide.

Stabil og god

-  Betyr det at Iversen/Gashi er nær å være i startoppstillingen?

-  De kan være det, ja. Men først må jeg se dem på de treningene vi skal ha, sier Hareide til Dagbladet.

Vidar Riseth er mer enn usikker på stopperplass og gjør at Rangvald Soma , Brann og VIFs Erik Hagen kjemper en mann-mot-mann-duell om å få være med fra start på Hamden Park.

-  Jeg så Rangvald på TV mot Brann søndag kveld, sier Hareide. -  Han var stabil og god. Det samme er Hagen. Bak ser det skapelig ut.

Hvem som skal i Norges mål, er et lite problem for den norske landslagsledelsen. Thomas Myhre spiller ikke i England - Espen Johnsen er ikke den overbevisende og klippen en trener ønsker.

-  Jeg er litt usikker, sier Åge Hareide til Dagbladet. -  Det er dumt at Thomas ikke spiller. Og Espen så jeg på Hamar. Det var greit nok.

Assistenttrener Stig Inge Bjørnebye så Lyn-FKK og rapporterte tilbake at Jan Derek Sørensen fortsatt er på stigende form. Godt er det også at Tommy Svindal Larsen spiller strålende i Bundesliga. I går varslet i tillegg Nürnberg-kapteinen følgende på TV 2:

-  Jeg er i veldig god form og ønsker selvfølgelig å spille for Norge. Jeg tror også kampen mot Skottland er en match som vil passe meg veldig godt.

Martin Andresen ønsker ikke å si noe om kampen mellom ham og Svindal Larsen.

-  Jeg vil ikke prate meg inn på noe lag. Det er ikke min stil.

I TV 2-intervjuet angrep Svindal Larsen også det han kaller snillismen i norsk fotball. Han foretrekker den langt tøffere linja som praktiseres i Tyskland. Og det er kanskje noe Åge Hareide bør merke seg. Når man er usikker, kan det være smart å våge for å vinne.

Overbeviser ikke

For i København overbeviser ikke Magne Hoseth .

-  Jeg så FCKs kamp mot Herfølge på TV, sier Hareide. -  OK det også - Magne skaper jo alltid noe.

Men altså ikke mer. Enn OK. Hvilket også er ordlyden i rapporten Hareide fikk på observasjonen av Claus Lundekvam i England. Og akkurat det samme han satt igjen med sjøl etter å ha sett John Arne Riise i aksjon mot Chelsea.

Hvilket betyr at Norge må trenes i form og stemning denne uka.

OVERBEVISTE IKKE: Martin Andresen depper i garderoben etter bare ett poeng mot Lillestrøm i går. Stabæk-kapteinen imponerte ingen på Nadderud. - Men jeg kan godt gå herfra, og spille en kjempegod landskamp sier Martin til Dagbladet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media