Martin Linnes' drømmekveld

Den ettertraktede backen storspilte en uke før overgangvinduet stenger.

Molde - Aalesund 5-0

MOLDE (Dagbladet): Martin Linnes (22) spilte mer høyreving enn back da han og Molde knuste nabo Aalesund i søndagens rivaloppgjør.
 
Tross ett avslått bud fra Besiktas, tror unggutten det kommer nye muligheter for ham. Interessen for høyrebacken er stor. Tidligere denne måneden avslo Molde et bud fra den tyrkiske storklubben på 15 millioner kroner.

Fra sin forsvarsposisjon scoret Linnes to mål og hadde en målgivende søndag, en uke etter forhandlingene.

Vil ut i Europa 22-åringen tror nå det er for sent å skifte klubb. Det internasjonale overgangvinduet stenger ved midnatt 31. august.

- Jeg er redd tiden renner ut nå. Jeg spiller i Molde og stortrives på og utenfor banen. Når jeg gjør det, regner jeg med prestasjonene fortsetter og at det kommer nye tilbud, sier Martin Linnes til Dagbladet.

- Det hadde vært morsomt og spennende og fått prøvd seg i Europa og en enda større liga. Når slike ting ikke går gjennom, har jeg ikke annet å gjøre enn å fortsette og prestere. Forhåpentligvis får jeg sjansen senere.

- Er du enig i at du er blant landets beste høyrebacker?

- Det er vanskelig å si. Både (Omar) Elabdellaoui og (Tom) Høgli gjør det bra i utlandet. Jeg må bare fortsette som i dag så får vi se hva som skjer. Jeg tror ikke jeg har spilte en bedre kamp for Molde. Når jeg har en målgivende og to ender i mål, skal enn være godt fornøyd.

Leverte årsbeste Siden Molde ikke har mulighet å hente inn erstatter, minsker sjansene for at backjuvelen blir solgt i dette vinduet. Med mindre et tilbud klubben ikke kan takke nei til, kommer på bordet.

- Martin har levert på internasjonalt nivå også tidligere. Han har hatt en fin utvikling. Særlig i det siste, etter halvspilt sesong, har han vært fantastisk. Han holder høyt og stabilt nivå. Jeg har god dialog med Martin om utenlandsinteressen, forteller trener Tor Ole Skullerud.

Skullerud fikk se både Linnes og laget sitt spille en av sesongens beste kamper i 5-0-seieren.

Landslagsbacken ble også kåret til banens beste spiller.

- Hva tenker du om Besiktas som en mulig destinasjon?

I STORFORM: Det er stor interesse for Moldes høyreback Martin Linnes. Søndag storspilte unggutten da Molde knuste Aalesund på Aker Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
I STORFORM: Det er stor interesse for Moldes høyreback Martin Linnes. Søndag storspilte unggutten da Molde knuste Aalesund på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Jeg vet ikke så mye mer enn at klubben er et topp-tre lag med fantastiske supportere, og at de er en storklubb som kjemper mot Arsenal om Champions League-plass. Kanskje hadde det vært et bra steg videre for meg, men når klubbene ikke ble enig er det vanskelig for meg å gjøre noe. Jeg leverte en bra søknad i dag. Det er ikke noe annet jeg får gjort, sier Linnes.

- Klubbene har vært åpen og ærlig om tilbudet. Når Molde ikke følte det var bra nok, er det noe jeg retter meg etter, forteller han.

- Vi skal selge Odd og Dag-Eilev Fagermo tok tidligere søndag en sterk 4-1-seier over Start, og videreførte presset til serieleder Molde. Skulleruds lag ser derimot ut til å trives under press.

Molde-sjefen var storfornøyd med høyrebacken sin sitt spill.

- Martin er skapt for backrollen. Han har stor fart, er god med ballen og scorer nå også mål. En moderne type, sier Skullerud.

- Kan han bli en vanskelig mann å holde på?

- Ja. Det er slik som med mange andre. Er vi gode som lag - blomstrer enkeltspillere. Det er vi glade for. Vi er en klubb som skal forsette å selge spillere, sier Molde-sjefen.

- Er du sikker på å få beholde Martin ut sesongen?

- Jeg kan ikke bestemme det. For meg er han her og skal være med oss også i høst. Man kan aldri si noe sikkert.