Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin Lundby (29) ny norsk FIFA-dommer

- Blant dommerne med best fysisk kapasitet.

TOTNING: Martin Lundby (29) fra Toten er utnevnt som ny norsk FIFA-dommer av dommersjef Terje Hauge. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
TOTNING: Martin Lundby (29) fra Toten er utnevnt som ny norsk FIFA-dommer av dommersjef Terje Hauge. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

Martin Lundby (29) fra Toten er utnevnt som ny norsk FIFA-dommer av dommersjef Terje Hauge.

- Martin er en ung dommer med fantastiske dommeregenskaper. Han er blant dommerne med best fysisk kapasitet. Han løper og dømmer godt, og har gode lederegenskaper på banen, sier dommersjefen i NFF, Terje Hauge, til NTB.

Lundby hadde sin første hele eliteseriesesong denne sesongen, og har på kort tid rukket å bli en respektert kampleder. Han fikk debuten sin i eliteserien i 2013, mens han hadde sin første kamp i 1. divisjon i 2009.

Fra før står Svein Oddvar Moen, Svein-Erik Edvartsen, Ken Henry Johnsen, Tore Hansen, Ola Hobber Nilsen og Dag Vidar Hafsås på den internasjonale dommerlista.

- Det er en kjempegjeng. En fin blanding av unge dommere for framtiden og typer med bred internasjonal erfaring, sier Hauge.

- Vi blir alltid målt på vår beste mann, og spydspissen vår akkurat nå er Svein Oddvar Moen. Vi har et stort håp om at han kommer til EM, og vi blir skuffet dersom han ikke kommer dit. Han er et viktig flaggskip som de andre norske dommerne strekker seg etter, forklarer dommersjefen.

Moen fyller 37 år i januar og har over ti års erfaring med fotballdømming i eliteserien.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media