Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin må si nei til Hareide

En skadd Martin Andresen (27) må bli hjemme når landslaget drar på privatkamp-tur til Midtøsten i slutten av januar.

I dag presenterer trolig Åge Hareide troppen til privatkampene mot Kuwait (22.jan), Bahrain (25. jan.) og Jordan (28.jan.). Det blir uten Martin Andresen.

-  Jeg har sagt fra til Åge at jeg fortsatt ikke er klar til å spille, sier landslagskaptein Martin Andresen til Dagbladet.

HusløsLandslagets midtbanesjef har ikke spilt fotball siden nedrykkskampen med Stabæk 1. november. Sist landskamp var VM-kvaliken mot Slovenia 13. oktober. Stive lysker og hoftetrøbbel gjør at Andresen for tida ser mer til resepsjonister på treningssentre enn til trenere.

-  Jeg er ikke i nærheten av å spille fotball. Jeg håper å kunne være tilbake med ball 1. februar. Nå kan jeg trene styrke og løpe. Men det blir med fireminutters intervaller, sier Andresen.

-  Jeg verker etter å komme tilbake. Jeg har vært heldig med skader tidligere. Og tror ikke jeg har vært så lenge ute med skade siden U-17, sier 27-åringen.

Royal-League i fareAndresen har avskrevet Brann-debut i treningskampen mot Start 28. januar. Nå kan det også spøke for Royal League-oppgjøret mot Malmö 12. februar.

-  Jeg håper å kunne komme i gang på La Manga (treningsleir 29. januar-5. februar). 12. februar er ikke noe mål. Det er viktigere å bli helt frisk. Om det tar ei uke eller to, får så bare være. Begynner en for tidlig risikerer en bare å komme inn i en ond sirkel med skader, mener Andresen.

Nye spillereI tillegg til Martin Andresen har Tommy Svindal sagt nei. Bundesliga-proffen må bli hjemme for å lade opp til vinterstarten.

-  Vi forsøker å ta med dem som er tilgjengelige, de som har vært med før og samtidig introdusere noen nye spillere, sier landslagssjef Åge Hareide til Dagbladet.

Brann, Rosenborg, Vålerenga og Tromsø drar til La Manga på treningsleir samme dag som landslaget kommer tilbake til Midtøsten. Men Hareide har ingen planer om å spare spillere til Jordankampen eller eventuelt la noen få reise hjem tidligere.

-  Da kan vi ikke stille lag, påpeker landslagssjefen.

Troppen til Midtøsten-turen skal etter planen presenteres i dag, men Hareide varsler at det kan drøye.

SJEKK DEN BUKSA! I går trente han på SATS på Skøyen i Oslo - med Stabæk-shorts. Brann-spiller Martin Andresen blir værende på treningssentre i flere uker til. Dermed får ikke landslagssjef Åge Hareide benyttet kaptein under Midtøsten-turen. 20. januar møter han til Brann-trening. Da får han kanskje byttet ut Stabæk-buksa også.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media