Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin Ødegaard:
- Det er galskap

20-åringen om følelsene av å score det første målet på Anoeta Stadium etter oppgraderingen.

STORSPILTE: Martin Ødegaard dominerte mot Atlético Madrid. Foto: REUTERS/Vincent West/NTB Scanpix
STORSPILTE: Martin Ødegaard dominerte mot Atlético Madrid. Foto: REUTERS/Vincent West/NTB Scanpix Vis mer

Martin Ødegaard fortsetter storspillet for Real Sociedad i La Liga. Det norske stortalentet var banens gigant i 2-0-seieren over serieleder Atlético Madrid i helga, og kronet en stor kamp med nok en scoring for La Real.

Akkurat hva han tenkte da han så ballen fyke inn i mål, vet ikke nordmannen.

- Jeg har ikke peiling. Det er galskap i det øyeblikket og du vet ikke hva du skal tenke, jeg husker iallfall ikke det. Jeg ble revet med fordi det var et veldig fint øyeblikk og jeg var opprømt, sier Ødegaard i et stort intervju med lokalavisa Diario Vasco.

Det var nordmannen første ligakamp hjemme på Anoeta Stadium, og Ødegaard kaller det en «perfekt dag». Det var også den første scoringen på Anoeta etter oppgraderingen.

Ødegaard setter ord på følelsene.

- Glede, mer enn noe annet. Jeg kan bare si at jeg er veldig stolt over å ha blitt en del av klubbens historie, det er en stor ære for meg og en grunn til å være glad i denne byen, sier Ødegaard.

Her kan du se scoringen:

God følelse

Ødegaard og resten av mannskapet viste ikke serielederne noe respekt. Skuddstatistikken viser blant annet 14-12 i favør hjemmelaget.

- Jeg syns vi dominerte store deler av kampen og vi var bedre enn Atlético. Vi kontrollerte tempoet i kampen bedre fra start og kunne også vinne med mer enn ett mål ... Følelsen i garderoben var at vi hadde levert en veldig god kamp, sier Ødegaard.

Spesielt imponerende var det at La Real dominerte såpass mye mot et lag som er kjent for å være solide defensivt. Det er ikke lett å utspille Diego Simeones kollektive mannskap.

Real Sociedad-spillerne var tro mot egen spillestil til tross for at de fikk besøk av et storlag, noe som til slutt ga tellende resultater.

- Vi har troen på denne spillestilen. Vi bryr oss ikke om vi spiller mot serielederen eller sisteplassen, vi ønsker å ha ballen i laget og kontrollere kampen. Hvis vi spiller like bra som på lørdag, vil vi gjøre det bra. Jeg mener denne spillestilen er ideell for meg og laget på grunn av egenskapene våre. Det får fram det beste i oss, sier Ødegaard.

Høster skryt

Offensive stjernespillere som Diego Costa, Koke, João Félix og Thomas Lemar ble satt i skyggen av Ødegaard, mens stopperkjempen José Giménez og hans forsvarskolleger ikke klarte å stoppe nordmannen.

Det var såpass ille at Simeone byttet ut vingen Lemar i pausen og satte inn sentral midtbanespiller Marcos Llorente, som er tidligere lagkompis med Ødegaard på Castilla og en god venn av nordmannen, for å få flere menn sentralt i et forsøk på å stoppe Ødegaard.

De spanske avisene Marca, AS og Mundo Deportivo ga alle nordmannen toppkarakter på spillerbørsen etter kampen.

Neste kamp for Ødegaard og Real Sociedad er borte mot Espanyol 22. september

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media