Martin Ødegaard (15) er tatt ut på landslaget

Tidenes yngste landslagsspiller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DRAMMEN/OSLO (Dagbladet): I dag ble troppen til kampen mot Emiratene tatt ut, og med i troppen er 15 år gamle Martin Ødegård.

- Nei, det er utrolig stort og morsomt, og en drøm som går i oppfyllelse, sier Ødegaard til NFF på spørsmål hvordan det føles at han kan bli tidenes yngste landslagsspiller. Unggutten fikk videre spørsmål om hvordan han reagerte da han fikk beskjeden av Jostein Flo.

- Jeg fikk litt sjokk egentlig. Det kom litt overraskende på. Men jeg ble så klart veldig glad, sier han.

Ødegaard fortsetter dermed å bryte rekorder. Han er allerede tidenes yngste Tippeliga-spiller, samt den yngste målscoreren i Tippeligaen gjennom tidene. Likevel er han ikke beskjeden da han får spørsmål om hva som er ambisjonene.

- Nei, det er jo å hjelpe til og nå noen sluttspill, det er jo det som er drømmen, og det hadde vært utrolig kult om vi hadde kunne gjort det en gang

Per-Mathias Høgmo er ikke overrasket over at Ødegaard har spilt seg inn i landslagssituasjonen allerede i debutsesongen.

- Han har vist så gode prestasjoner i flere kamper i Tippeligaen, at jeg ønsker å se han på A-landslaget.  Jeg sa før sesongen at han kom til å bli årets komet i Tippeligaen, og at han kunne bli tidenes yngste A-landslagsspiller. Jeg er ikke overrasket over at han har overbevist. Nå gleder jeg meg til å se han i aksjon, og hvordan han presterer på landslaget, sier landslagssjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer