Martin Ødegaard blant verdens mest innflytelsesrike tenåringer

Time Magazine-kåring.

INNFLYTELSESRIK: Amerikanske Time Magazine har rangert Martin Ødegaard som en av verdens mest innflytelsesrike tenåringer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
INNFLYTELSESRIK: Amerikanske Time Magazine har rangert Martin Ødegaard som en av verdens mest innflytelsesrike tenåringer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet .Vis mer

(Dagbladet): Martin Ødegaard (16) har det siste året blitt tidenes yngste spiller i en EM-kvalifiseringskamp, skrevet under for Real Madrid, og blitt byttet inn til fordel for Cristiano Ronaldo i samme kamp han ble tidenes yngste Real Madrid-spiller.

Med det har han gjort seg bemerket verden rundt.

HISTORISK: Her bytter Martin Ødegaard med Cristiano Ronaldo, og blir tidenes yngste Real Madrid-spiller.
HISTORISK: Her bytter Martin Ødegaard med Cristiano Ronaldo, og blir tidenes yngste Real Madrid-spiller. Vis mer

Nå har anerkjente Time Magazine kåret ham til en av verdens mest innflytelsesrike tenåringer.

«I mai fikk fotballfans et glimt av framtida da Martin Ødegaard ble byttet inn for verdens beste fotballspiller, Cristiano Ronaldo, i en La Liga-kamp», skriver magasinet.

Amerikanerne har bitt seg merke i at Ødegaard har beina godt plantet på jorda.

«Han har blitt kalt den nye Messi, men lar ikke det gå til hodet på seg: - Tar man av nå, har man ikke kommet særlig langt om ti år. Det er da jeg skal være på mitt beste, ikke nå. Det vet jeg,» siterer Time Magazine.

REAL MADRID-KLAR: I januar i år. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
REAL MADRID-KLAR: I januar i år. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Verdensnavn som fredsprisvinner Malala Yousafzai, Game of Thrones-stjerne Maisie Williams og søtrene Kylie og Kendall Jenner er også å finne på lista. Av idrettstalenter er golfer Lydia Ko og snowboarder Chloe Kim blant dem på lista.