Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Martin Ødegaard er ikke klar for A-laget til Real Madrid

Drillo mener at mye spilletid for stortalentet betyr alt.

SER FARENE. Tidligere landslagstrener Egil Olsen ser farene for en 16-åring som tar turen til en storklubb i Europa. Men han ser også klare utviklingsmuligheter. Foto:  Arnt E. Folvik / Dagbladet
SER FARENE. Tidligere landslagstrener Egil Olsen ser farene for en 16-åring som tar turen til en storklubb i Europa. Men han ser også klare utviklingsmuligheter. Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): - Martin Ødegaard er en av Europas beste 16-åringer. Jeg håper han også er på topp, når han fyller 18, sier Egil Drillo Olsen til dagbladet.

Men trenernestoren er klar over faren for at unge talenter kan stagnere etter overgang til store klubber.

- Oppfølgingen i nye omgivelser er vesentlig. Det er først og fremst mye spilletid som kan utvikle Martin Ødegaard videre, sier Drillo.

VG var først ute med nyheten om at det norske stortalentet igjen er i Madrid.

Det har satt fart på spekulasjonene om en snarlig overgang til den spanske storklubben.

Egil Drillo Olsen er derimot sikker på at Martin Ødegaard ikke er klar for spill på første laget til Real Madrid.

Ikke på en god stund.

Om det norske stortalentet skulle signere for den spanske toppklubben.

Men i følge Drammens Tidende var reisen planlagt før jul.

Avisa mener at det neppe blir noen kontraktsignering i denne omgang.

Må bygges opp Den norske trenernestoren mener at det skorter mye på fysikken opp til Ronaldo, Gareth Bale og resten av superspillerne i Real Madrid.

- Ødegaard må bygges opp muskulært. Han er bare 16 år, og det er stor avstand fysisk til toppspillerne i klubben, mener Drillo.

Han deler oppfatningen med Dagbladets kommentator Morten Pedersen, som skriver at det er lett å la seg blinde av Real Madrid, og at man da tror at det er kort vei til A-laget.

Kloke valg Ternernestoren mener at det finnes jevnaldrende talenter som har teknikk som kan måle seg med Martin Ødegaard.

MÅ HA SPILLETID. Uansett hvor Martin Ødegaard havner, er han avhengig av mye spilletid for å kunne utvikle seg, mener Drillo. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
MÅ HA SPILLETID. Uansett hvor Martin Ødegaard havner, er han avhengig av mye spilletid for å kunne utvikle seg, mener Drillo. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Men Drillo er derimot svært imponert over spilleforståelsen til talentet.

- Han imponerer med sitt overblikk, og kloke valg, sier Egil Olsen.

Usikker - Det er vanskelig å si om Real Madrid eventuelt er et godt eller dårlig valg. Jeg vil tro at de tar vel vare på et slikt stort talent. Og jeg er ikke umiddelbart sikker på om det hadde vært bedre å gå til en mindre klubb som for eksempel Ajax, sier Olsen.

- Det viktigste er uansett at Martin Ødegaard får mye spilletid. Om han signerer for Real Madrid, så holder ganske sikkert B-laget tippeliganivå, sier Drillo.

ET GODT STYKKE OPP. Drillo mener det er langt opp til fysikken til Ronaldo og de andre superspillerne på A-laget til Real Madrid. Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet
ET GODT STYKKE OPP. Drillo mener det er langt opp til fysikken til Ronaldo og de andre superspillerne på A-laget til Real Madrid. Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet Vis mer