Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin Ødegaard er på plass i Madrid - i år er det Iver Fossums tur til å skinne

Iver Fossum er den nye vinen i Drammen. Alt tyder på at 96-årgangen vil tiltrekke seg mye oppmerksomhet denne sesongen.

EN AVGJØRENDE FAKTOR: Iver Fossum vendte kampen mot Hammarby, og spås en stor sesong for Strømsgodset i Tippeligaen.Foto: Anders Hoven / Digitalsport
EN AVGJØRENDE FAKTOR: Iver Fossum vendte kampen mot Hammarby, og spås en stor sesong for Strømsgodset i Tippeligaen.Foto: Anders Hoven / Digitalsport Vis mer

LA MANGA (Dagbladet): Hammarby-Strømsgodset 1-3.

Det var rotete før pause og Iver Fossum etter pause. Så enkelt kan Hammarby-Strømsgodset beskrives. For etter å ha brukt fem minutter på å orientere seg etter innhoppet, tok 18-åringen tak i kampen fra sin dype og relativt frie midtbaneposisjon.

For deretter å eie den.

Sist sesong, etter at Ronny Deila hadde introdusert Martin Ødegaard for Tippeligaen og resten av verden før han dro til Glasgow og Celtic, ble Strømsgodsets nye trener, David Nielsen, enig med seg selv om følgende: Strømsgodset skulle legge om formasjon (fra 4-3-3 til 4-2-3-1) for å optimalisere Martin Ødegaards arbeidsforhold i den offensive delen av spillet, gutten skulle prioriteres for alt det var verd og Strømsgodsets spill med ball skulle handle om å innvolvere 15-åringen så ofte som mulig.

David Nielsens veivalg var ikke like populært i hele Godsets spillerstall. I et ganske oppsiktsvekkende intervju med Drammens Tidende tidligere i uka fortalte Strømsgodsets trener hvordan flere av spillerne protesterte høylydt på valgene han tok. Men Nielsen hadde en plan, han ønsket å gjøre Martin Ødegaard så god som mulig, og alle som så Strømsgodset i fjor kan skrive under på at det helt spesielle talentet han arvet fra Ronny Deila i hvert fall ikke ble dårligere.

Nå forteller David Nielsen Dagbladet at det er Iver Fossums tur til å dyrkes.

- Så enkelt er det, sier Strømsgodsets trener.

- Det er ikke verre enn det.

Da Strømsgodset gikk opp til 2-1 på en overgang av høy klasse var Iver Fossum en av tre Godset-spillere i stor fart mot Hammarbys mål. 3-1 scoret han selv etter å ha dratt opp enda en overgang. For deretter å fortsette løpet inn i Hammarbys straffefelt og score på returen som kom. Med største selvfølge.

- Det er friheten jeg har og sånn jeg skal spille, sier Iver Fossum.

- Jeg liker meg best når jeg kan gå framover fra den dype midtbanerollen.

- Og det kan det bli en del mål av også?

- Ja, jeg må komme i posisjoner som kan gi scoringer.

I fjor havnet Iver Fossums framgang i skyggen av den nasjonale forelskelsen i Martin Ødegaard. I år tyder veldig mye på at det er han som kommer til å skinne på Marienlyst. I hvert fall om David Nielsen får det som han vuil. Og jeg hører allerede Godset-stemmer si at det spørs om klubben får beholde ham over det neste overgangsvinduet.

De som dro til Drammen for å se Martin Ødegaard forrige sesong la nemlig merke til Iver Fossum også.

Strmsgodsets mål: 0-1 Tokmac Choi Nguen (1), 1-2 Thomas Lehne Olsen (59), 1-3 Iver Fossum (61).

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media