Martin Ødegaard slakter Ada Hegerberg

Martin Ødegaard har gitt fotballjentene den optimale oppladningen før VM

I innspurten til Norges skjebnekamp mot Romania viser Martin Ødegaard NFFs og fotballandslagenes samhold i praksis. Gutten er blitt mann.

JENTENE ELSKER MARTIN: Da Norge kvinner A kvalifiserte seg for det som starter i Frankrike lørdag kveld, så det sånn ut på Intility Arena i Oslo. Da Martin Ødegaard la ut instagramposten som kritiserer Ada Hegerbergs utspill i fotballmagasinet Josimar, fikk Norges fotballjenter beskjed om hva "Sterkere sammen" virkelig handler om.
JENTENE ELSKER MARTIN: Da Norge kvinner A kvalifiserte seg for det som starter i Frankrike lørdag kveld, så det sånn ut på Intility Arena i Oslo. Da Martin Ødegaard la ut instagramposten som kritiserer Ada Hegerbergs utspill i fotballmagasinet Josimar, fikk Norges fotballjenter beskjed om hva "Sterkere sammen" virkelig handler om. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Norge-Romania fredag kl. 20.45

ULLEVAAL (Dagbladet): Martin Ødegaard tenkte det veldig mange av fotballgutta tenkte da Ada Hegerberg, etter 22 måneder med mer eller mindre vage påstander, endelig konkretiserte sin kritikk mot Norges Fotballforbund i den siste utgaven av Josimar.

Han ble forbannet.

FORBANNET PÅ INNHOLDET og forbannet på timingen bestemte Martin Ødegaard seg for at tida var inne for å mene noe i det offentlige rom. Som de fleste fotballinteresserte har han fulgt konflikten fra sidelinja i snart to år.

Med Ada Hegerbergs utblåsing i Josimar rant begeret over.

DET FØRSTE HAN gjorde var å skrive instagram-teksten du sikkert har lest. Det andre, fordi han visste det var kontroversielt og at det ville skape en del uventet støy i fotballguttas oppladning til Romania-kampen, var å ta den til lagets mediesjef, Svein Graff. Hvilket ledet til det tredje – et møte mellom Lars Lagerbäck, Svein Graff og Martin Ødegaard.

På det møtet fikk Martin Ødegaard aksept for initiativet og synspunktene.

MANGE HAR HEVDET at Martin Ødegaard fikk et lite dytt i ryggen av Norges Fotballforbund. At posten på Instagram ikke kom fra eget hode. At Martin, fordi han er den han er – og ikke minst fordi han er landslagsspilleren med desidert flest følgere i sosiale medier – er brukt som en front for landslagenes felles slagord, "Sterkere sammen".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer