BLE PROFF: Tidligere i år ble Martin Ødegaard tidenes yngste spiller i Tippeligaen. I kveld bekrefter Strømsgodset at de har skrevet proffkontrakt med stortalentet. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
BLE PROFF: Tidligere i år ble Martin Ødegaard tidenes yngste spiller i Tippeligaen. I kveld bekrefter Strømsgodset at de har skrevet proffkontrakt med stortalentet. Foto: Vegard Grøtt / NTB ScanpixVis mer

Martin Ødegaard har skrevet proffkontrakt med Godset

Lar agenter og storklubber vente.

(Dagbladet): Strømsgodset-talentet Martin Ødegaard (15), som tidligere i år ble tidenes yngste tippeligaspiller, har skrevet sin første proffkontrakt med Godset.

Det bekrefter sportssjef Jostein Flo overfor Drammens Tidende i kveld.

Det er Martins pappa, den tidligere Godset-spilleren Hans Erik Ødegaard, som har undertegnet kontrakten på vegne av sønnen, som fortsatt går på ungdomsskolen.

Ødegaard er av mange regnet som det største, unge norske fotballtalentet ved siden av Cardiffs Mats Møller Dæhli.

Sammen med pappa Hans Erik har han vært på besøk hos både Bayern München, Manchester United, Borussia Dortmund og Stuttgart. Ifølge DT har også klubber som Barcelona, Real Madrid og Manchester City vist interesse.

Men familien mener det er for tidlig for Martin å flytte utenlands med det første, og har derfor avvist henvendelser fra en rekke agenter som ønsker å representere stortalentet.

- Vi har sagt det er for tidlig å dra ut nå. Han er jo ikke ferdig med ungdomsskolen ennå. Han har uansett ikke lov til å gå til utlandet før han er 16 år, og det er han ikke før året er omme. Når den tid kommer, får vi se på det, sa Hans Erik Ødegaard til Dagbladet før helga.

Ødegaard har spilt én kamp fra start og gjort ett innhopp i Tippeligaen så langt denne sesongen. For å få lov til å spille mer enn tre kamper i Tippeligaen, må unge spillere ha proffkontrakt.

Nå er den altså på plass for et av Fotball-Norges mest spennende talenter.