Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin Ødegaard kan gå til den klubben han vil. Han må ikke falle for fristelsen og velge Liverpool

Tristessen mot Basel viste hvorfor Liverpool ikke er stedet for Martin Ødegaard. Det er ikke motgang, kaos og et lag uten selvtillitt gutten trenger nå.

- IKKE VELG LIVERPOOL: Det er ikke motgang, kaos og et lag uten selvtillit gutten trenger nå, skriver Morten P.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
- IKKE VELG LIVERPOOL: Det er ikke motgang, kaos og et lag uten selvtillit gutten trenger nå, skriver Morten P. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

ETTER EN NY trist kveld og bare 1-1 mot Basel er signaturen til Martin Ødegaard (16 år neste onsdag) det beste Liverpool og manager Brendan Rodgers kan håpe på denne sesongen. Det bør ikke skje. For når Norges nye yndling er ferdig med den europeiske valgturneen og til slutt skal bestemme seg for en av sine mange internasjonale beilere, er kaos, mismot og krise det siste han bør velge.

Derfor mener jeg Martin Ødegaard må la hodet, og ikke hjertet, bestemme det neste steget i karrieren.

Og styre unna Liverpool.

HADDE LIVERPOOL VÆRT der de var forrige sesong, i flytsonen og med tro på seriemesterskap og det som enda bedre er i Europa, kunne Anfield vært et fint neste stoppested for unge Martin. Der laget er nå - uten form, fasong og tro på investeringene som har kostet klubben over to milliarder norske kroner - er sansynligheten stor for at det som allerede gjør veldig vondt kommer til å bli enda verre før ting eventuelt snur. Og det er ikke en slik klubbtilstand, en slik treningshverdag og en slik spillergruppe (delt og frustrert) en av klodens mest ettertraktede juniorer bør møte når han snart bestemmer seg for å prøve nivået veldig mange mener han allerede har inne.

Så lenge Martin Ødegaard kan unne seg den luksusen det er å selv velge klubb, er ikke Liverpool ved utgangen av 2014 noen spesielt god ide.

BASEL DERIMOT, ER strålende. Ikke sånn å forstå den sveitsiske storklubben er noe alternativ for Martin Ødegaard, men fotballen de spiller og måten de opptrer på er i store perioder forbilledlig. For det er ikke tilfeldig at laget med helt spesielle egenskaper når det gjelder å klå langt større organisasjoner i Premier League - laget som selger sine beste spillere bare for å gjenskape suksessen med nye folk - ikke tapte denne gangen heller.

Det var egentlig akkurat som planlagt.

Både individuelt.

Og kollektivt.

LIVERPOOL ER BARE noen få individer, om det i det hele tatt er korrekt å bruke flertallsformen akkurat nå, og det største er Steven Gerrard. Først da han tok tak og måkte inn 1-1 da Liverpool i tillegg til alle andre problemer var en mann ned, fikk hjemmelaget trøkk og tyngde. Men selv Stevie G. kan ikke bære Liverpool alle kvelder, og over 90 minutter var derfor dette Basels kamp.

Og fotball spilles som kjent i 90 minutter.

Der summen av det arbeidet du gjør, og Basel gjorde veldig mye da de nektet Liverpool absolutt alt før pause, veldig ofte er det som gir suksess.

LIVERPOOLS TABELLSITUASJON I Premier League (9) er pinlig for laget som mistet det forrige seriegullet på målstreken. Fire av 18 poeng i Champions League gruppespill er om mulig enda verre. Og du ser det på Brendan Rodgers, du ser det på Steven Gerrard og du kan lese det i alle ansiktene på The Kop.

Liverpool er en fotballklubb som lider - en klubb i akutt krise.

Og ingen 16-åring i verden fortjener de problemene.

Om han har andre valg.