Fotballandslaget 2018

Martin Ødegaard kunne ikke redde Norge. Lagerbäck kan det

Brikkene er sakte, men sikkert i ferd med å falle på plass for Norge. Mer enn noe annet skyldes det Lagerbäcks terping på organisering, struktur og samhandling.

NYE TIDER: Landslagstrener Lars Lagerbäck og Martin Ødegaard på treningsfeltet. Nå er det optimisme rundt laget. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NYE TIDER: Landslagstrener Lars Lagerbäck og Martin Ødegaard på treningsfeltet. Nå er det optimisme rundt laget. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): Tre seirer på rad, to av dem mot VM-motstandere, har gjort 2018 til et landslagsår å tro på. Det trenger Norge. Det har vært tunge tider, mye negativitet og dårlige resultater. Og det viser seg, som alltid, at det er hardt, grundig og nøye gjennomtenkt arbeid som gjelder.

Lars Lagerbäck kaller det positiv hjernevask.

Det handler om noe så grunnleggende enkelt som repetisjoner.

NI KAMPER INN i Lars Lagerbäcks tid på Ullevaal Stadion var det vanskelig å se noen reell framgang for Norge. Etter tolv er den ganske åpenbar. Det skyldes selvfølgelig at vi i 2018 har vunnet de tre kampene vi har spilt. Men det skyldes først og fremst at alt som ble sagt, gjort og repetert i 2017, er blitt repetert ytterligere i 2018. I Norge kaller vi det "øvelse gjør mester", og enda en gang viserer det seg å være riktig.

Har du en filosofi så holder du deg til den selv om framgangen ikke kommer umiddelbart.

Det verste du kan gjøre er å vingle.

DA LARS LAGERBÄCK uttrykte at det første året med Norge mest var som et breddeprosjekt satt han ord på problemet i norsk fotball, jevnheten. Det spilte (nesten) ingen rolle hvem han prøvde. Derfor prøvde han nærmere 50. Men han gravde seg ikke ned, han hadde sine gjengangere og bare fortsatte å terpe og terpe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer