Martin Ødegaard omtales som «den blonde Messi» i brasiliansk presse

Leses av millioner.

VERDENSKJENDIS: Det siste halve året har Martin Ødegaard gått fra å være nærmest totalt ukjent, til å bli en av Norges mest omtalte sportspersonligheter. I løpet av sommeren har han også begynt å vekke oppsikt utenfor landets grenser, og nå har nyheten om det 15 år gamle stortalentet også tatt turen over atlanterhavet til Brasil. Foto: NTB Scanpix / Faksimile: O Globo
VERDENSKJENDIS: Det siste halve året har Martin Ødegaard gått fra å være nærmest totalt ukjent, til å bli en av Norges mest omtalte sportspersonligheter. I løpet av sommeren har han også begynt å vekke oppsikt utenfor landets grenser, og nå har nyheten om det 15 år gamle stortalentet også tatt turen over atlanterhavet til Brasil. Foto: NTB Scanpix / Faksimile: O GloboVis mer

RIO DE JANEIRO / OSLO (Dagbladet): Brasils tredje største avis, O Globo, har i dag en artikkel som omhandler Martin Ødegaard , hvor han kort og godt kalles «den blonde Messi».

Avisa skriver at Martin er 15 år, at han allerede har debutert på det norske landslaget, at han er et «vidunder fra de høye isbelagte fjell» i Norge, og at han nå jaktes av 30 klubber. 

Dermed har det norske supertalentet havnet på fotballradaren også i Brasil - et land som har millioner av unge talentfulle spillere som alle drømmer om å bli oppdaget.

Den blonde Messi Det er heller ikke hvem som helst Martin Ødegård sammenlignes med i sin spillestil.

Ingen ringere enn Barcelonas stjernespiller Messi. Argentineren som fire ganger på rad ble kåret til verdens beste fotballspiller av FIFA:

«Martin har en lignende spillestil som Messi. Hans driblinger, finter og pasninger minner mye om Messi. Han er ennå ung, men vi ser konturen av en ny Messi» skriver O Globo, og legger til at nordmennene er stolte over sitt nye fotballvidunder.

Til Stuttgart Avisa skriver også at Ødegaard har mottatt over 30 tilbud, blant annet fra Bayern München og Real Madrid, men at storklubber som Manchester City, Ajax, Juventus og PSG også er på banen.

Avisa siterer faren, Hans Erik Ødegård:

- Vi skal bestemme oss på slutten av året når Martin fyller 16 år, sier han ifølge O Globo.

En klubb som visstnok ligger godt an å rotteracet om ungguttens signatur er Stuttgart. Det var her Brasils landslagstrener Dunga spilte fra 1993-95, og dette er en klubb Ødegaard skal ha vist interesse for .

- Utrolig Han har spilt mot Stuttgart tidligere og har vist sympatier for klubben, ifølge O Globo, som har intervjuet lagets sportsdirektør Fredi Bobic:

- Det er utrolig hvordan han klarer å spille så godt i en alder av bare 15 år. Han spiller som han skulle ha vært voksen og full av
erfaring, sier han til avisa.

Avisa siterer i tillegg landslagstrener Per- Mathias Høgmo, som ikke er overrasket over Martins utvikling:

- Jeg har fulgt Martin i mange år. Han er ikke bare et stort talent, men han er seriøs og trener 6 timer hver dag, sier Per-Mathias Høgmo.

Skadet Ødegaard fikk sin debut på det norske landslaget forrige uke da Høgmos menn møtte Emiratene, og bare åtte dager senere fikk han nok en debut med flagget på brystet da U21-landslaget møtte Portugal.

I begge kampene gjorde han en meget god figur, og da Mats Møller Dæhli fikk seg en smell mot England var det mange som ville ha ungutten med i troppen til tirsdagens oppgjør mot Italia.

Det ble det riktignok ikke noe av etter at Høgmo i går informerte en samlet norsk presse om at Ødegaard hadde fått føling med en skade i etterkant av Portugal-kampen.

Dermed går Italia-kampen uten supertalentet, men med tanke på at han tross alt er 15 år gammel er det kanskje ingen voldsom hast.