Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin Ødegaard prater mest med Zinedine Zidane

Men Benitez følger 16-åringen tett.

FØLGES TETT: Selv om Martin Ødegaard spiller mest for Castilla, trenger han fortsatt med A-laget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FØLGES TETT: Selv om Martin Ødegaard spiller mest for Castilla, trenger han fortsatt med A-laget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Ødegaard trener fortsatt med Real Madrid, men kampene spiller 16-åringen for lagets reservelag (Castilla).

Det betyr at Ødegaard for det meste har kontakt med fotballegenden Zinedine Zidane, som trener Castilla, og ikke Real Madrids hovedtrener Rafa Benitez.

- Vi (Benitez) snakker sammen etter treninger og slike ting, men det er først og fremst Castilla jeg spiller for nå. Det går mest i dem som er der, sier Ødegaard til NTB om hvilke tilbakemeldinger han har fått fra den tidligere Liverpool-manageren i høst.

- Men han følger tett med, fortsetter Ødegaard.

Nå er supertalentet hjemme i Norge med A-landslaget. To viktige EM-kvalifiseringskamper venter mot Malta (lørdag) og Italia (tirsdag).

- Mulighetene (for EM-deltakelse) er gode, men alt handler om Malta og tre poeng der. Tar vi det, er muligheten enda bedre for oss. Vi må bare vinne over Malta, sier Ødegaard.

Han snakker bevisst ikke om Italia. Det vil egentlig ingen av landslagsspillerne eller landslagssjef Per-Mathias Høgmo heller.

Helst i midten Ødegaard starter trolig på benken. Han kan komme inn og bekle flere roller dersom Norge sliter med å score mot et Malta-lag som har skjerpet seg defensivt i denne kvalifiseringen.

- Jeg vet ikke helt. Jeg kan spille både sentralt og ute til sidene. Hva som er best, spørs litt av hvem som er motstander og hvilket lag jeg spiller for. Skulle jeg sagt noe, er det sentralt i banen, sier Ødegaard om hvor han selv helst vil spille.

- Er det en fordel eller ulempe å være så allsidig?

- Jeg vil se på det som en fordel å kunne bekle flere roller.

Mot Malta og Italia venter trolig jokerrollen for gutten alle i den norske pressen vil ha en bit av.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!