Martin Ødegaard scoret i Vitesse-seier

Tallenes tale er klar: Martin Ødegaard har målmessig sin desidert beste sesong siden han slo gjennom. Lørdag kveld scoret han sitt sjette mål for sesongen.

I FORM: Martin Ødegaard. Foto: NTB Scanpix.
I FORM: Martin Ødegaard. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Vitesse - Willem II 3-2

Kampuret viste 59 spilte minutter da Ødegaard løsnet skudd fra drøye 16 meter. Skuddet var ikke spesielt godt, men fikk en retningsforandring da ballen var innom en motspiller.

Retningsforandringen sørget for at Willem-keeper Timon Wellenrauther ble satt helt ut av spill. Ballen spratt over keeperen i en bue, og i mål.

Ikke lenge etter Ødegaards scoring var det nemlig et annet, skandinavisk talent som tegnet seg på scoringslisten. Svenske Alexander Isak ble lenge omtalt som «den nye Zlatan», men slo aldri gjennom i Borussia Dortmund.

Lørdag kveld scoret han for Willem II. Selv om det sørget for spenning i kampen, ble det aldri noe mer enn et trøstemål. Tidligere i oppgjøret hadde Bryan Linssen scoret for Vitesse, som til slutt vant oppgjøret 3-2, etter at Vitesses Max Clark scoret deres tredje, før Vangelis Pavlidis scoret nummer to for gjestene.

Det har vært en god sesong for Ødegaard, som har fått ros for å være mer avgjørende offensivt. Denne sesongen har han notert seg for ti målpoeng på 22 kamper i alle turneringer, altså ligaen (Æresdivisjonen) og den nederlandske cupen (TOTO KNVB Beker).

Målpoengene fordeler seg på seks scoringer og fire målgivende pasninger.

Det er et klart steg opp fra forrige sesong, hvor det ble fire målpoeng (to scoringer, to assists), da for Heerenveen.

Det gjenstår fortsatt flere måneder av 2018/19-sesongen, og nordmannen har gode muligheter til å pynte videre på statistikken. Lørdag kveld var han blant banens aller beste, og han var spilleren som skapte flest sjanser (6). Med den gode formen er han nok høyaktuell for de kommende landskampene mot Sverige og Spania.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer