Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball:

Martin Ødegaard tatt ut i Real Madrid-troppen: - Et nytt bevis på at han står langt framme i køen

I Real Madrids kamptropp til cupkamp mot Sevilla.

PÅ TRENING: Cristiano Ronaldo og Martin Ødegaard trente sammen før Real Madrids kamp mot Sevilla i morgen. Bare Ødegaard er med i kamptroppen. Foto: AFP PHOTO / GERARD JULIEN
PÅ TRENING: Cristiano Ronaldo og Martin Ødegaard trente sammen før Real Madrids kamp mot Sevilla i morgen. Bare Ødegaard er med i kamptroppen. Foto: AFP PHOTO / GERARD JULIEN Vis mer

(Dagbladet): Martin Ødegaard (18) er med i Real Madrid-troppen som møter Sevilla i den spanske cupen i morgen kveld. Lagene møtes til åttedelsfinale på Santiago Bernabeu og det spilles to oppgjør.

Ødegaard var med på dagens trening for Real Madrids A-lag før cupkampen og totalt 21 spillere deltok på økta som ble innledet med enkle pasningsøvelser og såkalt «firkant».

Der var Ødegaard i samme firkant som blant annet Cristiano Ronaldo og Karim Benzema. De første 15 minuttene var tilgjengelig for pressen og ble vist av Real Madrid-TV.

MANAGER: Real Madrids Zinedine Zidane. Foto: AFP PHOTO / GERARD JULIEN
MANAGER: Real Madrids Zinedine Zidane. Foto: AFP PHOTO / GERARD JULIEN Vis mer

Ødegaard er blitt koblet bort fra Real Madrid på lån i januar, men nordmannen var ikke noe tema hos Real Madrid-sjefen i dag.

- Vi er godt forberedt til kamp. Vi har jobbet hardt og er spent før et nytt år. Vi går ut for å vinne kampen, sier manager Zinedine Zidane på en pressekonferanse klokka 13.

Dette var Real Madrid-managerens første pressekonferanse i år.

- Hvordan var 2016 for deg? spør en spansk reporter.

- Akkurat som for deg, he-he. Vi har jobbet bra og det var et bra år. Det er fortsatt mye å jobbe med. Jeg er fornøyd med spillerne og laget, sier Zidane, som ledet laget til Champions League-tittelen i fjor.

- Hva er ditt beste og verste minne fra 2016? spør en annen spansk reporter

- Mitt beste minne er å vinne Champions League. Det vil neppe skje 20 ganger som manager i Real Madrid. Jeg klarer ikke å finne mitt verste minne fra 2016. Jeg fokuserer på det positive, sier den franske manageren.

Viasats ekspert på spansk fotball, Petter Veland, er positiv til at Ødegaard er i troppen, men tror ikke det har noe å si for spekulasjonene om et utlån.

- Det er moro at han får denne sjansen. Det er selvfølgelig fordi Pepe, Ramos, Bale og flere andre spillere er ute med skader. Men dette er et nytt bevis på at han står langt framme i køen og kanskje fremst av de som er i Castilla, sier Veland til Dagbladet.

- Jeg føler meg fortsatt sikker på at Ødegaard blir lånt ut ganske snart. Kanskje denne cupkampen er med å utsette et utlån, men jeg tror det er best for både Ødegaard og Real Madrid at han får mer spilletid i en annen klubb. Kanskje er Heerenveen et alternativ, sier Veland.

Tropp på 19

I går meldte Real Madrids hjemmeside at Ødegaard og Enzo Zidane var hentet opp fra reservelaget Castilla for å være med på treninger.

Sergio Ramos, Gareth Bale, Mateo Kovacic, Pepe og Lucas Vázquez er uaktuelle og skadde til kampen ifølge Real Madrid. Kamptroppen til Real Madrid ble offentliggjort av manager Zinedine Zidane rett etter dagens trening. Troppen har 19 navn - og inneholder Ødegaards navn. Stjernespiller Cristiano Ronaldo deltok på treningen i dag, men spares til kampen.

Disse ble tatt ut:

Keepere: Navas, Casilla og Yanez.

Forsvar: Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo, Coentrão og Danilo.

Midtbanespillere : Kroos, James, Casemiro, Asensio, Modric, Ødegaard og Isco.

Spisser: Morata, Benzema og Mariano.

James-bråk

James Rodriquez vakte oppsikt med sine spesielle kommentarer før nyttår, men ifølge Marca skal manager Zidane ha sagt at han regner med at Rodriquez fortsetter i hovedstadsklubben.

- Han er en viktig spiller for Real Madrid. Vi skal fortsette å jobbe sammen, sier Zidane i dag.

Rodríguez var tydelig misfornøyd med mangel på spilletid. Etter at Real Madrid vant VM for klubblag, uttalte han følgende ifølge spanske Marca:

- Jeg kan ikke garantere at jeg vil bli værende her. Jeg har tilbud og det er sju dager til å tenke på ting. Jeg er fornøyd med å være i Madrid, men jeg ønsker å spille fotball. Det er litt skuffende at jeg ikke spilte i finalen, men jeg er fornøyd med at vi har vunnet tittelen, det er den 15. i min karriere, sa Rodriguez.

Ifølge samme avis skal det ikke ha falt i god jord hos de høye herrer som styrer den spanske storklubben. Etterpå kom lagkamerat Sergio Ramos med en beskjed til Rodríguez. Han mener timingen for uttalelsene ikke var riktig.

Real Madrid-spiss Alvaro Morata blir i italiensk presse koblet tilbake til Juventus - klubben han forlot i fjor.

Zidane tilbakeviser spekulasjonene om framtida til Madrid-gutten.

- Alvaro Morata er fornøyd her. Dette er hjemmet hans. Slik jeg ser det er han 100 prosent bak prosjektet. Hva folk utenfor sier, det kan jeg ikke bry meg om, sier Zidane på dagens pressekonferanse.

Dette er åttedelsfinalene i Copa del Rey:

Alcorcon - Cordoba, Athletic Bilbao - Barcelona, Deportivo La Coruna - Alaves, Las Palmas - Atlético Madrid, Osasuna - Eibar, Real Madrid - Sevilla, Real Sociedad - Villarreal, Valencia - Celta.

PRESENTERT: Martin Ødegaard er norgeshistoriens første Real Madrid-spiller. Her sammen med sportsdirektør Emilio Butragueño. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media