Martin Ødegaards gjennombrudd ødelagt av nytt defensivt kollaps

Vi ga det bort mot Sverige, vi ga det bort mot Romania og slik er Norge mest sannsynlig ute av EM-kvalifiseringen. Grunnen til det er et forsvarsspill som går i oppløsning.

ÅPNER LANDSLAGSKONTOEN: Martin Ødegaard ga Norge 2-0 med sitt første mål for Norge. Alt det andre han gjorde forteller at det er det første av mange. Endelig er taltentet vi har ventet på blitt voksen. Mot Romania var han Norges beste spiller. Men denne kvelden hjalp ikke det, så lenge 2-0 ble 2-2. Norge raknet igjen. For andre gang på to kamper. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ÅPNER LANDSLAGSKONTOEN: Martin Ødegaard ga Norge 2-0 med sitt første mål for Norge. Alt det andre han gjorde forteller at det er det første av mange. Endelig er taltentet vi har ventet på blitt voksen. Mot Romania var han Norges beste spiller. Men denne kvelden hjalp ikke det, så lenge 2-0 ble 2-2. Norge raknet igjen. For andre gang på to kamper. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Norge-Romania 2–2 (0–0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Én gang er én gang, og slik kunne kollapsen mot Sverige blitt arkivert som en glipp som tross alt ikke kostet oss mer enn to poeng. To ganger er mange ganger, og da er det krise. For realiteten etter enda et sammenbrudd på Ullevaal stadion er at Norge er ute av EM-kvalifiseringen.

Når du har tapt sju poeng på de tre første kampene, der fire av dem er tapt hjemme mot våre to største utfordrere til andreplassen, er det bare teorier igjen av EM-drømmen gjennom gruppespillet.

Hvordan skal vi slå Sverige og Romania borte når vi ikke slår dem hjemme.

MENS ALLE SNAKKET om Martin Ødegaard før kampen, og sånn sett begravde kampens store norske utfordring – forsvarsspillet – var defensiven Lars Lagerbäcks første prioritet. Mot Spania, selv om ingen så for seg det som de facto utspilt seg på Mestalla i Valencia, var vi av mange forståelige årsaker helt utafor i egen boks. Mot Sverige kollapset vi med en halvtime igjen på klokka. Og når det skjer igjen er det ingen trøst i at vi burde vunnet denne kvelden også.

Skal du til internasjonale sluttspill må du ha et forsvarsspill som holder vann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer