Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Martin og Enga er nesten aldri i media

Rekdal om VIF-sjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I morgen møtes Aalesund og Vålerenga på Color Line Stadion.

Det blir Kjetil Rekdals hjemmedebut, og hans første gjensyn med gamleklubben siden han forlot Valle i 2006.


Som fotballekspert på TV 2 og profilert mediaperson har imidlertid Rekdal måttet uttale seg om Vålerenga et utall ganger, men kritikken han kommer med i et intervju med Aftenposten i dag, er av den noe overraskende typen.

Rekdal mener nemlig klubben og VIF-sjef Martin Andresen er for usynlige.


- Du er nødt til å være i media som trener. Hvis du ser på Martin nå, så er han nesten aldri i media, Vålerenga er nesten aldri i media. Det er de nødt til å være, og de må være det på en fornuftig måte, sier Kjetil Rekdal til avisa.

Kan ikke skjule deg

Rekdal, som selv ledet Vålerenga til seriegull og cupgull, mener det er en grunnregel for topptrenerne at de alltid står med strak rygg og svarer på kritiske spørsmål.

Martin Andresen har nesten ikke uttalt seg til pressen siden nederlaget for Lyn, og har gjort seg utilgjengelig på treningsfeltet hele uka siden.

TØFF OPPGAVE: Kjetil Rekdal fikk en vanskelig start som Aalesunds redningsmann med 1-2 for HamKam. I morgen er det duket for hjemmedebut mot gamleklubben. Foto: KRISTOFFER ØVERLI ANDERSEN/SCANPIX
TØFF OPPGAVE: Kjetil Rekdal fikk en vanskelig start som Aalesunds redningsmann med 1-2 for HamKam. I morgen er det duket for hjemmedebut mot gamleklubben. Foto: KRISTOFFER ØVERLI ANDERSEN/SCANPIX Vis mer

- Av og til har du gjerne lyst til å slippe unna trøkket. Men er du topptrener med hovedansvar, så er du det med hud og hår. Da kommer du deg ikke unna. Du kan ikke gå på treningsfeltet og skjule deg, fastslår Rekdal.

Skulle forlatt VIF før

Aalesund-treneren trakk seg etter en serie dårlige resultater med Vålerenga i 2006, men han mener fortsatt at han kunne gjort en like god jobb som Andresen i dag.

Angre på at han gikk av, gjør han imidlertid ikke.

- Hvis det er noe jeg skulle gjort annerledes, så var det å gå av etter at vi tok gullet i 2005, sier Rekdal, som mener det ville vært urettferdig mot klubben å trekke seg samtidig som sportsdirektør Kjetil Siem.

I morgen står han ansikt til ansikt med både Martin Andresen og resten av gjengen fra Valle.

image: - Martin og Enga er nesten aldri i media
TAUS: Martin Andresen møtte VIF-klanen til oppvaskmøte denne uka, men ville ikke si noe særlig til de oppmøtte pressefolkene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!