Martin Pusic holder liv i Branns europacup-drøm

Mens Skarsfjord ble sendt på tribunen.

MATCHVINNER: Martin Pusics tidligere scoring ble beholdningen på Brann Stadion i kveld. Med det kan Brann finne på å blande seg inn i bronsekampen såfremt borteformen holder. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
MATCHVINNER: Martin Pusics tidligere scoring ble beholdningen på Brann Stadion i kveld. Med det kan Brann finne på å blande seg inn i bronsekampen såfremt borteformen holder. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

• Brann-Sogndal 1-0 (1-0)

(Dagbladet): Det ble et tett og tidvis tøft oppgjør mellom Brann og Sogndal på Brann stadion. Hjemmelaget begynte i et voldsomt tempo. Hjemmepublikum har ikke sett de rød-hvite spille så hurtig fotball tidligere i sesongen, og tempoet overrasket også sogningene. Spesielt Huseklepp fikk vist sine eminente dribleferdigheter på vingen.

Etter kun seks minutter herjet Erik Huseklepp på høyrevingen, og innlegget hans ble kriget i mål av Martin Pusic. Hans fjerde seriemål for sesongen. Bergenserne har ventet lenge på at Østerrikeren skal slå til for fullt, men hittil i høst har han tidvis vært farlig foran motstandernes mål.

Etter den gode starten til hjemmelaget  ble ikke mange sjanser ut av det gode. Foran mål sliter enda Brann med å sette sjanser i mål. De første 45 minuttene skapte Brann kun to-tre store målsjanser.

Sogndal på sin side ble presset bakover på banen, og fikk til lite fremover. Når heller ikke krafttoget Azar Karadas er i slag, blir det ofte tamt fremover på banen. Nå skal det sies at Sogndal-spiss, Mahatma Otoo var farlig frempå med noen nestensjanser, men det ble aldri veldig farlig foran Branns sisteskanse.

Utvist Om Brann styrte 1. omgang, så ble det jevnere etter pausen. Brann holdt et lite overtak, men etter at Fredrik Haugen ble utvist i det 65. minutt, fikk Sogndal et lite overtak, uten at de skapte de farlige målsjansene.

I det 88. minutt ble Pusic regelrett nedløpt i Sogndal-feltet, men fikk ingenting. Da ble Branns trener så forbanna at det endte med at han måtte på tribunen.

- Jeg følte at han falt ganske lett der, sier Gustav Valsvik til TV 2 etter kampen.

- Hvis ikke det der er å bli hindret i scoringsposisjon, så vet ikke jeg, svarte Skarsfjord.

Helt mot slutten fikk også Birkir Sævarsson reddet på streken. Så nært var Sogndal 1-1.

Begge lag måtte vinne for å henge med i kampen om den viktige tredjeplassen. Branns medaljehåp lever. Sogndals skjebne er etter all sannsynlighet en middelfarertilværelse ut sesongen.

UTVIST: Fredrik Haugen ble utvist i den andre omgangen, men Brann klarte å holde unna.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
UTVIST: Fredrik Haugen ble utvist i den andre omgangen, men Brann klarte å holde unna. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer