Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin runder ett år i Real Madrid: - Han er ikke sterk nok fysisk

Fortsatt et stykke unna spill for A-laget.

OPPFYLTE DRØMMEN:  Martin Ødegaard ble presentert i Real Madrid 22. januar i fjor. Foto: NTB Scanpix
OPPFYLTE DRØMMEN: Martin Ødegaard ble presentert i Real Madrid 22. januar i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Martin Ødegaard (17) runder fredag ett år som Real Madrid-eiendom. Har det vært en suksess etter kun 32 minutter på A-laget?

- Han er ikke sterk nok fysisk ennå, sier Real Madrid-ekspert Santi Siguero til NTB.

Nordmannen trener videre med A- og B-laget utenfor Madrid. Tålmodighet er nøkkelordet for ham og norske fotballinteresserte.

- Det er en evighets halvtime mer enn hva man egentlig kunne forvente, sier CMore-kommentator Petter Veland til NTB om innhoppet.

- Ødegaard har ikke så dårlig tid som journalister og fotballsupportere av og til mener at han har, legger han til.

Hypen rundt Ødegaard var solid også da han slo seg inn på Strømsgodset og for Norge for halvannet år siden, men det tok fullstendig av da ryktene om en Real-overgang viste seg å stemme.

«Her kan Martin bli presentert» var meldingen fra flere norske medier utenfor Bernabeu-stadion 21. januar.

Men det ble ingen Galacticos-seanse med titusenvis av fans på tribunene. Dagen etter kom Ødegaard inn i presserommet på treningsanlegget. Opp på podiet tuslet han sammen med Reals scoringslegende og nå en av flere klubbdirektører, Emilio Butragueno.

Mangler Santi Siguero jobber bare med Real Madrid for Spanias mestselgende sportsavis, Marca. Dette er hans analyse av Ødegaard-situasjonen. - Etter hva vi erfarer, kommer ikke Ødegaard til å flytte på seg i dette overgangsvinduet. Dette viser også at klubben har stor tro på ham.

- Får han spille denne sesongen?

- Ikke lett å si, men at Real ble ekskludert fra den spanske cupen, var ikke positivt for ham. Det var en turnering der han kanskje kunne fått sjansen. Så jeg tror det er usannsynlig at han spiller A-lagskamp denne sesongen, sier Siguero til NTB.

- Han utvikler seg helt klart, men er fortsatt en tenåring. Kroppen hans er, etter min mening, ikke sterk nok for fotball på toppnivå.

Tøft På landslaget ville folket ha Ødegaard inn på laget. Per-Mathias Høgmo sto stort sett imot presset - helt til det merkelige laguttaket i omspillskampen mot Ungarn i Budapest i november.

Da var Ødegaard plutselig med fra start, og han fikk et brutalt møte med fysisk tøffe ungarere i et oppgjør der Norge hadde trøbbel. Ødegaard kom ikke på banen etter pause.

Ødegaard ble 23. mai tidenes yngste Real Madrid-spiller da han erstattet Cristiano Ronaldo etter 58 minutters spill. Bernabeu jublet for gutten på 16 år og 157 dager. Real vant kampen mot Getafe med 7-3.

TV-kommentator Petter Veland er kanskje den nordmannen med best kontroll på spansk fotball.

Han summerer opp Ødegaards 2015 slik. - 2015 ga ham også hundrevis av treningstimer ved siden av Cristiano Ronaldo, Luka Modric, James Rodríguez og Toni Kroos. Det er det ingen annen 16-åring i verden som har hatt.

- 2015 ga Ødegaard spilletid i 29 kamper for Real Madrid Castilla på nivå 3 i spansk fotball. Fra gjørmefotball i Amorebieta til kirurgisk klippet gress på Estadio Alfredo Di Stéfano.

- Alt er opplevelser som kan brukes i et utviklingsperspektiv, et utviklingsperspektiv som har vært på grensen til alfa og omega for far og sønn Ødegaard. I en alder av 16-17 år er det viktig å også oppleve motgang. Motgang er undervurdert i fotball, sier Veland.

Positiv Hva så med framtiden? Hva slags år bli 2016 for Ødegaard? Veland utelukker ikke en utleieavtale.

- Ett år ut i Real Madrid-eventyret er jeg fortsatt veldig positiv på hans vegne. Real Madrid har fortsatt klokkertro på Martin Ødegaard på lang sikt.

- Langtidsprosjektet har fått en god start. 2016 blir veldig spennende. Blant annet nærmer man seg et tidspunkt hvor en eller begge parter mener at et lån til en annen klubb kan være hensiktsmessig for den videre utviklingen, samtidig som Real Madrid Castilla er i en veldig god posisjon hva angår opprykksplayoff til nivå 2, sier Veland.

Verken Martin Ødegaard eller pappa Hans Erik ønsker å uttale seg til NTB i denne saken. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media