Martin Samuelsen røper sitt store høydepunkt: - Det var viktig for framtida mi

England-proffen ser tilbake på sesongen.

BRAGA (Dagbladet): Martin Samuelsen (19) har vært et lite norsk fotballfenomen den siste sesongen og håper å få en plass i Premier League-stallen til West Ham neste sesong.

Nå er han landslagsaktuell og deltar på sin første A-samling med laget til Per-Mathias Høgmo som møter Portugal søndag kveld.

- Det har vært en helt utrolig sesong for meg. Det har vært opptur etter opptur, sier Samuelsen til Dagbladet.

Gjennombrudd Haugesund-karen ble hentet til West Ham fra akademiet til Manchester City i fjor sommer. Stort sett hele sesongen var han lånt ut til Peterborough på nivå tre i England.

- Jeg startet med å score mål i debuten i West Ham, og så fikk jeg spille foran et fullsatt Upton Park. Jeg har vært med i Europaligaen og det har vært en fin sesong. Jeg gjorde det også godt i Peterborough og fikk vist meg fram, sier Samuelsen.

- Hva er høydepunktet?

- Det var å spille mot Premier League-laget til WBA i FA-cupen. Det er den jeg husker best og det var gjennombruddet mitt. Det var en stor opplevelse og viktig for framtida. Jeg fikk endelig vist hva jeg kan og den ble jo sendt i både Norge og i England. Jeg fikk rett og slett vist hva som bor i meg og det var stort å møte spillere som Darren Fletcher, sier Samuelsen.

- Hva tenker du om framtida og sommeren?

- Jeg har jo snakket litt med Slaven Bilic (West Ham-manager) tidligere og han var imponert over det han så. Jeg skal være med West Ham i sesongoppkjøringa, men det er umulig å vite hva som skjer. Jeg håper selvsagt å få en plass i Premier League-stallen, men vet at jeg må trene godt. Jeg må virkelig imponere i sommer, men ingenting er umulig, sier Samuelsen.

Imponert Norge møter Portugal til privatlandskamp søndag kveld. Det kan bli Samuelsens første landskamp på seniornivå. Samuelsen ble kalt inn i troppen dagen før avreise til Braga - på grunn av en syk Per Ciljan Skjelbred.

- Jeg ble litt overraska da jeg fikk telefonen, men samtidig glad. Jeg skulle uansett reise på U21-samling samme dag, så jeg var klar for avreise, sier 19-åringen.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er imponert over det han har sett av talentet så langt i Portugal. Samuelsen har vist seg fram med både frekke finter og gode driblinger.

- Jeg gjør bare det jeg pleier å gjøre, sier Samuelsen med et smil.

Høgmo forteller:

- West Ham har tro på Samuelsen. Jeg synes det er så herlig å se en spiller som tar initiativ og er uredd. Han viser ferdigheter på høyt nivå og det er så gøy å reise ut og høre at det snakkes om norske spillere. Han har fått mye oppmerksomhet, sier Høgmo.

Portugal - Norge spilles søndag klokka 21.45. Kampen vises på Max.

PÅ FELTET: Martin Samuelsen viser seg fram. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ FELTET: Martin Samuelsen viser seg fram. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer