Martin skal få spesialtrening

Martin Andresen skal få skreddersydd spesialtrening for å nå kampen mot Skottland neste onsdag - og kanskje kampen mot Slovenia lørdag.

LJUBLJANA (Dagbladet): Martin Andresen kom rett til flyplassen etter to dager med behandling hos osteopat i Tønsberg og svømmetrening i Oslo.

-  Jeg skulle jo egentlig bare spille kampen mot Skottland. Det var vi enige om, men nå vet jeg ikke, sier Andresen til Dagbladet.

Best å vente

Tommy Svindal Larsens forfall som følge av en antydning til strekk ga Åge Hareide en ny utfordring i går. Skal han bruke rutinen til Andresen allerede på lørdag? Eller skal han gjøre som planlagt, la Andresen trene - og kaste Kristofer Hæstad og Christian Grindheim til ulvene mot Slovenia?

-  Medisinsk kan jeg spille. Jeg spilte jo for Brann på søndag, men det er ikke sikkert kampen mot Slovenia passer til formen min akkurat nå. I utgangspunktet er det best jeg får ei uke til, sier Andresen til Dagbladet.

Han tror det går bra selv om han står over.

-  Det blir jo spennende med Christian og Kristofer, men Jan Gunnar Solli kan jo også spille i sentralrollen. De som spiller vil uansett gjøre en veldig god jobb.

Svømmer og løfter

Åge Hareide vil nok helst holde seg til planen, men varslet i går at han skal han en ny prat med Andresen. Svindal Larsen skal ifølge landslagslege Thor Einar Andersen vurderes på nytt når Norge kommer hjem søndag.

I mellomtida gjør Martin Andresen det han får beskjed om av fysioterapeut og fysisk trener Roar Robinson.

-  Martin skal kjøre ekstra ved siden av de vanlige treningene. Han bør kjøre så variert som mulig og finner vi et basseng han kan svømme i, er dette gunstig å kombinere med løping.

I tillegg skal Andresen kjøre styrke for å kompensere for de manglende vendingene og temposkiftene han får i vanlig trening.

-  Han er rimelig bra utstyrt muskulært i overkroppen, men det er helt sikkert mulig å gjennomføre styrkeprogrammet om vi finner de riktige fasilitetene her i byen, sier Robinson.

SPILLER? Foreløpig i dress i Slovenia, men Martin Andresen kan være kampklar for Norge allerede lørdag - noen dager tidligere enn planlagt, på grunn av Tommy Svindal Larsens forfall.
KONKURRERER: Christian Grindheim (t.h.) og Kristofer Hæstad konkurrerer om en plass i midtbaneleddet. Daniel Braaten (t.v.) er med som superreserve.