Martin spiller gris

Kaptein Martin Andresen ble utfordret i kortspillet «Gris». Bridgemannen fikk ikke lov til å si pass, men han måtte se seg slått hele 3- 0. Konge.

PALERMO (Dagbladet): -  Er det mulig å få sånne kort, roper Martin etter tredje runde.

-  Du har så flaks, sa han til Bakrommet som allerede ledet klart på poeng, 2- 0.

Vi lå sidelinjelangs og spilte, best av tre. Kortøvelsen «gris» er alltid en utfordring, men i første kule ble vi begge usikre på de enkle reglene.

-  La oss gå over til vri åtter, sier Martin.

Taktikk selvsagt.

-  Ok, det ble ikke gris her, men i kveld?

-  Ja, jeg skal nok spille litt gris, det er lov, sier Martin som viste tendenser til gode stokkeferdigheter.

Bestefar læremester

-  Ja, jeg kommer fra en kortspillerfamilie. Det var bestefar Gunnar som lærte meg å spille kort og sjakk.

-  Lærte han deg noe tjuvtriks også?

-  I kort ga jeg meg vel med det da jeg var rundt ti, elleve år. Men, jeg forsøkte å lure bestefar i sjakk ved å dytte dama, som han hadde tatt, inn på brettet igjen. Jeg trodde ikke han så det, men det gjorde han selvsagt, sier Martin Andresen som tror kveldens kamp blir en smule verre enn å tape i tre strake sett mot oss.

-  Jeg skal skjerpe meg før kampen, sier han.

-  Deg og poker?

-  Jeg har aldri vært en pokerspiller, det har aldri fascinert meg. Først lærte jeg de vanlige spillene som «Siste stikk», «Casino» og «Spardame». Bridge startet jeg opp med ganske seint, var 21 år, sier kapteinen som bruker kortspill som en god avkobling.

Gulpeklut

I går ble han peset og tapte. Han tapte med et smil, men etter siste runde viste han italiensk temperament og kastet kortene. Herlig.

-  Vi skal gjøre det bedre enn dette i kveld, sier Andresen. Bakrommet viste at de er for norsk fotball generelt og ga kaptein Andresen T-skjorte for sporty innstilling.

-  Denne T-skjorta kan jeg bruke som gulpeklut, sier Martin Andresen som venter spent på å bli far.

-  Alt er i orden på den fronten, vi venter.

Kapteinen var ikke helt hjerterknekt.

KOM TIL KORT: Kaptein Martin Andresen er bridgespiller, men han tok utfordringen fra Bakrommet og spilte best av tre. Først gris, så ble det vri åtter. - Dårlig generalprøve, bedre i kveld mot Italia, var kapteinens ord etter å ha blitt knust. (Til orientering, vi jukset i siste runde).