- Martin spiller i morgen

Rafael Benitez til norsk presse.

NYDALEN (Dagbladet): Real Madrid-manager Rafael Benitez møtte den norske pressen i dag før morgendagens oppvisningskamp mot Vålerenga. Her var han uten noen av Real Madrid-spillerne.

Og det store samtaleemnet? Martin Ødegaard, selvfølgelig.

På spørsmål om Ødegaard vil spille mot Vålerenga i morra, svarer han:

- Martin er en ung spiller. Han har mye talent. Vi ønsker selvfølgelig å forbedre ham for fremtiden. Han er veldig ung. Han vil spille i morgen. Jeg vet ikke hvor mye, men han vil spille, det er sikkert. Jeg har stor tro på ham. Vi må være tålmodige. Du og jeg må forstå det.

Benitez har ennå ikke bestemt seg for hva han vil gjøre med Ødegaard denne sesongen. Om nordmannen leies ut eller blir værende for å kjempe om en plass på stjernegalleriet.

- Vi må bestemme hva som er best for ham. Jeg snakket med Zidane her om dagen. Vi må være forsiktige og se hva som er best for han. I første omgang trener han med oss og spiller i morgen, sier Benitez.

PÅ AUTOGRAFJAKT: Mange folk møtte opp i Nydalen for å få et glimt av Real Madrid-stjernene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ AUTOGRAFJAKT: Mange folk møtte opp i Nydalen for å få et glimt av Real Madrid-stjernene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg kan se at han er en smart spiller. Han liker å spille fotball, sier Benitez videre om 16-åringen.

Mener VIF er bra Morgendagens kamp mot Vålerenga er storklubbens siste test for ligaåpningen borte mot Sporting Gijon 23. august.

En journalist spør hva Real Madrid vil få ut av en kamp mot en svakere motstander som Vålerenga.

- Jeg er ikke enig med deg, de er et bra fotballag. De har spilt 18-19 kamper og er i form. Det blir ikke lett. Det var veldig intensive kamper når jeg var her med Liverpool, svarte Benitez.

Skadetrøbbel Til Oslo kom hvittrøyene med et ferskt finaletap mot Bayern München i en firelagsturnering i München.

Der spilte Real Madrid uten to av klubbens største profiler, Cristiano Ronaldo og Karim Benzema - som begge trøbler med skader like før seriestart. Førstnevnte rekker seriepremieren.

- Han kommer til å spille mot Sporting Gijon. Han hadde et problem her om dagen, og er ikke klar ennå, sier Benitez om grunnen til at portugiseren ikke var med til Oslo.

På flyet til Oslo i dag var heller ikke Real-kaptein Sergio Ramos med. Midtstopperen fikk en liten smell i finaletapet mot Bayern München, og Real Madrid tar ingen sjanser med den viktige spilleren så tett opp mot seriestarten.

MED TIL OSLO: Real Madrid-preisdent Florentino Perez. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MED TIL OSLO: Real Madrid-preisdent Florentino Perez. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Med på flyet var derimot Martin Ødegaard (16).

Etter at Carlo Ancelotti fikk sparken som manager etter sist sesong, så gjenstår det å se hvor høyt Rafael Benitez setter den norske unggutten, som er klubbens yngste La Liga-debutant gjennom alle tider.

Bør vinne Benitez har fått i oppdrag av Real Madrid-president Florentino Perez å ta tilbake La Liga-tronen, som de sist vant i 2012, og det er ingen grunn til å tro at Benitez tar sosiale hensyn i forhold til Martin Ødegaard.

Benitez' oppgave er å vinne gull med Real Madrid. Gjør han ikke det, så vet han at Perez ikke har betenkeligheter med å vise han døra ut av Real Madrid.

I det bildet må Martin Ødegaards muligheter til å få spille vurderes. Han får ganske enkelt ikle seg klubbens hvite drakt dersom han er god nok.

Fikk 45 minutter Og ser vi på Real Madrids sesongoppkjøring, så er det ikke mye som tyder på at Rafael Benitez mener Martin Ødegaard er klar for oppgaven ennå. Unggutten fikk spille 45 minutter i den første treningskampen mot Roma.

Siden har Ødegaard vært ubenyttet reserve i fem kamper.

Unntaket er naturligvis i morgen. Trolig synes Real Madrid det er litt morsomt å vise fram klubbens unge norske stjerne sammen med det stjernegalleriet som er igjen selv uten Ronaldo, Benzema og Ramos.

TRAFF JACKPOT: Nicolay K. Eng og Bram Alexander skrider-Schille (t.h) fikk autografer av Real Madrid-stjernene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TRAFF JACKPOT: Nicolay K. Eng og Bram Alexander skrider-Schille (t.h) fikk autografer av Real Madrid-stjernene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Morgendagens kamp er på mange måter kommet i stand på grunn av Martin Ødegaard.

GØY: Nicolay K. Eng ante ikke hvem som hadde signert brystet hans. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GØY: Nicolay K. Eng ante ikke hvem som hadde signert brystet hans. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer