- Martin spiller, samme hva han og legen sier

Sier Hareide, som er usikker på valg av høyrekant.

BISLETT (Dagbladet.no): Landslagsledelsen sa i går at de ville vurdere Martin Andresens helsetilstand videre etter dagens trening.

Konklusjonen i dag?

- Martin starter, uansett hva han og legen måtte si, sier landslagssjef Åge Hareide fleipete om sin kneplagede kaptein.

I dag var også hovedpersonen mindre skeptisk enn det han var etter treningen i går.

- Dagens trening ble en god test, og nå går det mot at jeg kan spille på lørdag, sier Andresen, som tok det med ro under deler av dagens trening.

Kamp om høyrekanten

Det nye usikkerhetsmomentet, som kanskje vil bli besvart etter morgendagens trening, er hvem som spiller sammen med (sannsynligvis) Morten Gamst Pedersen og John Carew i angrepet.

Antakelig går det mot Daniel Braaten fra start, men også Thorstein Helstad og Steffen Iversen er høyaktuelle i kampene mot Moldova (lørdag) og Hellas (onsdag).

- Martin spiller, samme hva han og legen sier

- Vi får se etter treningen i morgen, men alle tre vil nok bli involvert i løpet av de to kampene som kommer, forteller Hareide.

Han skryter av Braatens offensive og defensive innsats mot Argentina. Samtidig trekker han fram en rekke andre faktorer som kan påvirke valget av angripere til enhver tid.

- Dagsform er viktig

- En ting er dagsform, noe som særlig gjelder for Steffen, som har vært skadd. En annen at vi er nødt til å planlegge slik at vi disponerer spillermaterialet best mulig over to kamper, påpeker Hareide.

Sist, men ikke minst, spiller det sjølsagt også en rolle at de tre er ulike typer.

- Skillet går først og fremst mellom Iversen/Helstad på den ene siden og Braaten på den andre. De to førstnevnte er jo mer notoriske målscorere, mens Braaten har andre kvaliteter. Videre er Iversen en god hodespiller, og Moldova er svake i egen boks, framhever Hareide.

Med andre ord er det fortsatt ikke avklart hvem som tar plassen til høyre i Norges tremannsangrep.

• Ta ut ditt landslag: Riseth, Solli eller Grindheim? Iversen, Braaten eller Helstad?

VIKTIG FOR NORGE: Med sin fleipete kommentar om at Martin Andresen (t.v.) spiller uansett hva han sjøl sier, understreket landslagssjef Åge Hareide hvor viktig kapteinen er for Norge. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
VIKTIG FOR NORGE: Med sin fleipete kommentar om at Martin Andresen (t.v.) spiller uansett hva han sjøl sier, understreket landslagssjef Åge Hareide hvor viktig kapteinen er for Norge. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer
NÅ, DA? Thorstein Helstad (t.v.) ser på, mens Steffen Iversen driver med et eller annet. Begge er, i likhet med Daniel Braaten, aktuelle for kampene mot både Moldova og Hellas, bekrefter landslagssjef Åge Hareide i dag.
SI HVA DERE VIL, GUTTER: Martin Andresen starter uansett mot Moldova, sier landslagssjef Åge Hareide.