JUL I ALPENE: Verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby får med seg både kona Marieke og sønnen Markus på julefeiringa i en leilighet i Davos. Martin skal klaregjøre seg for Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
JUL I ALPENE: Verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby får med seg både kona Marieke og sønnen Markus på julefeiringa i en leilighet i Davos. Martin skal klaregjøre seg for Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

Martin tar med seg kona og sønnen for å feire jula i høyden

Flere av de største Tour de Ski-favorittene satser på julehøytid i alpene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

DAVOS (Dagbladet): Med én verdenscuphelg igjen før julefreden senker seg over skiløypene, begynner de norske landslagsløperne å pynte til jul i de sveitsiske alpene.

Både Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe og Anders Gløersen skal feire julaften i sveitsisk høyde for å ha størst mulig sjanse til å lykkes når sesongens aller største høydepunkt begynner 1. januar.

I den mesterskapsfrie sesongen 2015/16 er det Tour de Ski som henger høyest, og da er høydeopphold et absolutt krav for å ha vinnersjanser.

- Jeg har ikke egentlig følt at jeg har hatt noe valg på det, jeg. De første konkurransene i Tour de Ski går i høyden, og jeg tror at skal jeg klare å hevde meg der og fortsette i mellomhøyde i både Toblach og Val di Fiemme, så er jeg avhengig av de dagene i høyden. Det har det aldri vært noen tvil om, det bestemte jeg meg for i april, sier Martin om sitt valg.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn