Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin Taylor beklager skrekktaklingen

Men svensk lagkamerat mener Arsenal er sutrete.

(Dagbladet.no): Spillere og publikum snudde seg bort i vemmelse da Arsenals Eduardo da Silva ble kvestet av Birminghams Martin Taylor i ettermiddag.

Taylor kom altfor sent inn, og Eduardo ble liggende igjen i gresset med et åpenbart ødelagt bein.

- Taklingen var fryktelig, og den fyren burde aldri få spille fotball igjen, sa Arsenal-manager Arsene Wenger, og mente Taylor bør bli utestengt på livstid.

Beklager

Kampen ble stoppet i nesten åtte minutter, og Sky Sports mente episoden var så ille at de nektet å sende den i reprise.

Nå i kveld publiserte Birmingham en pressemelding på sine nettsider, der de og Martin Taylor beklager det som skjedde.

«Vi i klubben er triste for at en så fantastisk fotballkamp ble skjemmet av den alvorlige skaden til Arsenals Eduardo. Martin Taylor er soleklar på at han ikke mente noe vondt med taklingen, og er sterkt rystet av omfanget av Eduardos skade. Etter å ha sett episoden om igjen er dette åpenbart tilfelle, og både klubben og Martin Taylor ønsker Eduardo god bedring.»

Brasiliansk-kroaten ble kjørt til sykehus etter å ha blitt båret av banen med oksygenmaske, men det er foreløpig ikke klart hvor lenge han blir borte fra fotballen.

DIREKTE RØDT: Martin Taylor kommer altfor sent inn, og treffer leggen til Eduardo. Det var klart for alle at dette ikke skulle gå bra. Foto: LEE MILLS/REUTERS/SCANPIX
DIREKTE RØDT: Martin Taylor kommer altfor sent inn, og treffer leggen til Eduardo. Det var klart for alle at dette ikke skulle gå bra. Foto: LEE MILLS/REUTERS/SCANPIX Vis mer

At han i det minste mister sommerens EM er derimot svært trolig.

- Wenger er dårlig taper

Birminghams svenske landslagsspiller Sebastian Larsson har samtidig gått ut med sterk støtte til Martin Taylor, og krass kritikk av Wengers uttalelser om medspilleren.

- Klart det var horribelt å se hvor vondt han hadde, og at det er en skade man ikke skulle ønske sin verste fiende. Men alle som kjenner Martin vet at han aldri ville gått inn for å skade noen, sier Larsson ifølge Aftonbladet.

Han mener Arsene Wengers rop om livstidsutestengelse er håpløse.

- Men at Wenger sier sånt er vel bare et bevis på at han er en dårlig taper. Jeg synes at Arsenal var veldig sutrete i dag, usportslige, sier svensken, som selv har en fortid i London-klubben.

image: Martin Taylor beklager skrekktaklingen
MINNET OM: Flere engelske medier sammenlikner Eduardos skade med den Alan Smith pådro seg i møte med John Arne Riise i 2006. Også Smith forlot banen i oksygenmaske.
I SJOKK: Eduardo reagerte voldsomt da han fikk se beinet sitt ødelagt etter den stygge taklingen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media