Martin utvist

Men Stabæk slo finske Haka 3-1 i Uefa-cupen.

Martin Andresen ble utvist i en kortorgie av en fotballkamp da Stabæk slo finske Haka 3-1 i kveld. Kampen var den første av to om retten til spill i den første runden av årets UEFA-cup i fotball.

Martin Andresen fikk først et uforståelig gult kort etter en duellsituasjonen der en Haka spiller gikk i bakken etter å ha fått en lettere dytt av midtbanegeneralen. Det var først etter at en overivrig linjemann hadde sagt sitt at den kvinnelige hoveddommeren Nicole Petignat delte ut det gule kortet.

Petignat hadde for øvrig et tydelig markeringsbehov og var kampens mest aktive aktør.

- Dårlig samvittighet

Andresen var tidvis god, tidvis anonym. Etter 72 minutter forsvant han ut av kampen for godt etter en unødvendig takling av friske Sergei Terehhov. Andresen kom sent inn og fikk sitt andre gule kort til tross for protester. Det kortet så imidlertid riktig ut.

- Det første gule kortet var i en duell, vi slet i hverandre og plutselig faller finnen. Jeg synes det var strengt dømt. Det andre gule var greit, jeg kom for sent inn i taklingen. Jeg har dårlig samvittighet, og er glad det ble 3-1 på slutten, sa Martin Andresen.

- Det var urutinert av Martin å takle med gult fra før, mente Stabæk-trener Gaute Larsen.

- Vi våkner på 0-1, og har et godt utgangspunkt selv om vi ikke er videre ennå. Ett bortemål bør holde, sa Larsen.

Fra fortvilelse til lettelse

Stabæk sikret seg et godt resultat med seier 3-1 foran returen i Finland selv om laget måtte klare seg med ti mann de siste 18 minuttene på landskamparenaen. På overtid headet nemlig Inge André Olsen inn det tredje målet til stor fornøyelse for de 1240 som hadde møtt opp på Ullevaal. Returen spilles 26. august.

Den første omgangen var tam i sommervarmen, men i takt med at temperaturen i hovedstaden sank ble det mer futt i lagene. Haka rakk ikke å ta ledelsen før Stabæk først utlignet for så å ta ledelsen.

Før kampen advarte Stabæk-trener Gaute Larsen mot playmakeren og ballelskeren Valeri Popovitch. Hakas nr. 14 var tidvis anonym, men plutselig viste han fram sine kunster etter 49 minutter. Popovitch tråklet seg vekk og fram og skjøt inn 0-1 - til Stabæk-spillernes fortvilelse.

Fortvilelsen skulle imidlertid raskt bli til lettelse. Den islandske angriperen Veigar Pall Gunnarsson har lenge slitt med å levere varene i norsk fotball, men banket umiddelbart inn 1-1.

I det 52. minuttet tok hjemmelaget ledelsen, da unge Eirik Markegård ble stående umarkert og enkelt kunne sette inn 2-1 bak en sjanseløs Mikko Vilmunen.

Lav interesse

Tragedien av en fotballkamp fra første omgang ble omgjort til rene scoringsorgien i starten av den andre omgangen.

Det skyldes delvis at Stabæk økte tempoet samtidig og delvis at Haka sov i minuttene etter at de scoret 0-1. Plutselig glapp Olli Huttunens gutter i sin stramme organisering.

Deretter tok Stabæk over føringen av kampen og dominerte der de rullet opp angrep etter angrep mot et Haka mest interessert i å hale ut tiden. Samtidig rasket gjestene fra Finland med seg en rad gule kort samtidig som Andresen altså kom i det røde synderegisteret.

Stabæk må spille sine hjemmekamper i UEFA-cupen på Ullevaal ettersom Nadderud stadion ikke er godkjent for E-cupspill.

(NTB)

TØFT:</B> Det ble delt ut mange kort på Ullevaal stadion. Her er Stabæks Samuel Wowoah i duell med to Haka-spillere.