Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Martin var god på trening i går, så han kan definitivt få slippe til

Høgmo om Ødegaards sjanser i morgen.

BULGARIA-KLAR: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo mener laget hans er godt forberedt på hva som venter mot Bulgaria på Ullevaal i morgen kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
BULGARIA-KLAR: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo mener laget hans er godt forberedt på hva som venter mot Bulgaria på Ullevaal i morgen kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge hadde få problemer med å slå 155. plasserte Malta 3-0 i EM-kvaliken fredag kveld.

Mot Bulgaria i morgen venter imidlertid en langt røffere utfordring for Per-Mathias Høgmos utvalgte, noe også landslagssjefen erkjenner.

- Bulgaria er en tradisjonsrik nasjon. De spilte VM-bronsefinale i 1994 og har bygget opp en ny generasjon. De har sine styrker, men de er et lag som vi i perioder vil styre mot. De kommer nok til å skape målsjanser mot oss, sier Høgmo på kveldens pressekonferanse på nasjonalarenaen.

Relasjonsbygging Høgmo var riktignok mest opptatt av å snakke om eget lag i kveld.

- Det har vært viktig å få inn defensiv trygghet i laget vårt, som er svært ungt. Vi har en snittalder på litt over 23 år. Mye handler om å bygge gode relasjoner som utvikler seg fra kamp til kamp. Få enkeltspillere som vokser inn i kollektivet, sier Høgmo.

Han hintet også om at Martin Ødegaard kan få spilletid i morgen, noe 15-åringen ikke fikk mot Malta:

- Martin var god på trening i går, så muligheten for at han får slippe til er definitivt tilstede. Men vi gir ingen garanti, vi har mange gode spillere, sier han.

Norge-bossen ville imidlertid ikke svare på hvilken formasjon Norge kommer til å stille i mot Bulgaria.

- Dere ser dere fort i morgen, sier han på spørsmål om Norge vil starte i 4-4-2, som mot Malta.

- Kan leve med uavgjort Høgmo vil heller ikke være med på at morgendagens oppgjør er alfa omega med tanke på den viktige 3. plassen i Norges gruppe.

- Hadde denne kampen kommet senere, kunne du spisset det såpass, sier han.

KAN FÅ SJANSEN: Martin Ødegaard (15) kan få sin kvalikdebut mot Bulgaria i morgen. Foto: NTB Scanpix
KAN FÅ SJANSEN: Martin Ødegaard (15) kan få sin kvalikdebut mot Bulgaria i morgen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hver kamp er tre poeng, og det skal fortsatt spilles om 24 poeng, så ingenting avgjøres i morgen. Men med seier i morgen får vi et godt utgangspunkt. Uavgjort er til å leve med, og tap gjør at de får tre poeng på oss, sier han.

Gode enkeltspillere Midtstopper Håvard Nordtveit, som også var med på kveldens pressekonferanse, forteller at samarbeidet med makker Vegard Forren begynner å sitte.

- Samarbeidet begynner å sitte skikkelig bra. Vi har jo spilt sammen på U-laget i mange år. Vi begynner å få en klikk sammen på treningsfeltet, sier Borussia Mönchengladbach-spilleren

Om motstander Bulgaria sier Nordtveit:

- Vi har analysert Bulgaria, og vet hva de kan offensivt og defensivt. Samtidig skal vi fokusere på hva vi gjorde på Malta. Det er ting vi kan bli bedre på. Bulgaria har noen enkeltspillere som kan gjøre noe ut av ingenting, sier han.

• Morgendagens kamp mot Bulgaria sendes på Max. Avspark er klokka 20.45.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media