«Martin var nok så kort tid i England at han ikke lærte seg sportsånd»

Martin Andresen mener at Kasey Wehrman felte ham helt bevisst og burde vært utvist i førsteomgang. Uwe Rösler mener at Martin Andresen mangler sportsånd når han kommer med slike anklager.

Rösler og Mjelde kranglet om kort

LILLESTRØM (Dagbladet): Martin Andresen var ikke nådig verken mot Wehrman eller dommer Tom Henning Øvrebø etter tapet som betyr at Brann er så godt som ferdig med serien for i år.

-  Dommeren var rævva hele veien, sier Andresen.

Fem minutter før pause var landslagskapteinen på vei gjennom med bare LSK-keeper Claus Reitmaier foran seg da Kasey Wehrman kastet seg inn i takling. Martin ramlet, sjansen var spolert og dommer Øvrebø fisket opp det gule kortet. Feil farge, mente Martin - og sa tydelig fra.

-  Wehrman feller meg helt bevisst som sistemann. Soleklart rødt kort, sier Andresen.

Som også mener at Dylan MacAllister burde hatt straffe da han ble dratt ned i feltet.

-  Sjøl uttaler jeg meg aldri slik om andre spillere. For meg handler dette om sportsånd. Men Martin var nok så kort tid i England at han ikke lærte seg sportsånd, sier LSK-trener Uwe Rösler til Dagbladet.

Og konkluderer:

-  Kasey fikk ikke rødt kort. Han fikk gult kort. Det var riktig.

-  Wehrman burde vært utvist. Men vi kan ikke forvente at Rösler skal være enige med oss. Han jobber på sin kyniske vei for tre poeng til sitt lag, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde.

Etter kampen kranglet han og Rösler om situasjonen direkte på TV.

Wehrman mener at avgjørelsen ikke var noe å si på:

-  Jeg var på vei motsatt vei da Martin kom mot meg. Jeg gled litt da jeg snudde meg, men mente likevel jeg kunne nå ballen. Derfor taklet jeg. Men Martin var langt fra mål. Hadde jeg vært på 20 meter, så hadde det vært greit med rødt kort, sier Wehrman.

Dommer Øvrebø forklarer seg slik:

-  Jeg vurderte det til gult kort på grunn av graden av ballkontroll og distansen til mål. Sistemannsregelen skal alltid ses i forhold til dette, men Martin må få lov til å mene at det var rødt kort, sier han.

Soma enig med dommeren

Lillestrøm ledet helt fortjent 1-0 da den kontroversielle episoden skjedde. Ragnvald Soma sto nesten på målstreken og forsøkte å klarere et langt og høyt frispark fra Pål Strand, men traff seg sjøl i ansiktet. Bokstavelig talt en trykk i trynet.

-  Jeg kunne ikke la ballen gå, sier Soma.

Som var blant de få i Brann-garderoben som forsvarte Wehrman og dommer Øvrebø:

-  Det skjedde for langt fra mål. Jeg føler at det er vel tøft å gi rødt kort når det skjer på midtbanen. Jeg forstår at Martin mener han var sistemann, men gult kort var greit, sier Soma.

Gir opp serien

Slik står saken. Påstand mot påstand. Men det er neppe tvil om at et eventult rødt kort til Wehrman kunne påvirket kamputfallet. Lillestrøm ledet fullt fortjent til pause, men kom tamme på banen i andreomgang. Brann gjorde endringer på midtbanen slik at Andresen og Miller kom mye mer med i kampen.

Da liknet Brann laget som slo Fredrikstad 4-0 og ga bergenserne midlertidig håp om høstmoro likevel. Det endte med målsjanser, men ingen mål.

-  Nå er serien kjørt for vår del. Resten av seriekampen får vi bruke til å forberede oss til neste år. Det er jo sju poeng opp til fjerdeplassen som gir Royal League. Det er urealistisk, sier Andresen.


Vil ikke gi opp
-  Vi kan ikke gi opp. Vi har fortsatt kamper igjen mot lag som er foran oss på tabellen, sier Soma.

-  Vi skal kjempe som gale i hver kamp. Så får vi evaluerere etter sesongen hva vi har gjort galt, slik at Brann kan komme igjen som et mer skarpskodd lag neste år, sier Mjelde.

Rösler gikk rundt i garderoben sjeldent smørblid. Lørdag viste han spillerne video av det pinlige 6-2 tapet for Brann 16. mai. Da sendte han spillerne i straffetrening midt på natta etter landing på Gardermoen. Det smakte med revansje. Særlig når spillere som Bjørn Helge Riise og innbytter Magnus Myklebust på nytt viste at de har vokst seg klar for det øverste nivået.

-  Det er jeg veldig glad for. Vi har ikke brukt 35 millioner kroner, eller hva det er Brann har brukt de siste to åra. Likevel er vi konkurransedyktige. Slik skal det være, sier Rösler til Dagbladet.

FORBANNET: Irritasjonen lyste fra øynene til Martin Andresen etter at dommer Tom Henning Øvrebø ikke ga rødt kort til LSKs Kasey Wehrman etter fellingen av Andreseen. LSK-trener Uwe Rösler (til høyre) mener at landslagskapteinen var for kort tid i England til å lære seg sportsånd.
REFSER: Uwe Rösler.
REFSES: Martin Andresen.