Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Martin ville så veldig gjerne ha meg

Derfor vraket Strand resten og gikk til Vålerenga.

VALLE (Dagbladet.no): Klokka 12 i dag presenterte Vålerenga sin første nye spiller etter at Martin Andresen ble klubbens spillende manager:

Tromsøs Lars Iver Strand melder overgang til osloklubben, og finnmarkingen har skrevet under på en fireårskontrakt.

- Martin var veldig klar på at han ville ha meg, og det var så klart smigrende. Jeg ønsker å vinne titler og Vålerenga er en toppklubb i Norge. Samlet ble dette derfor det beste valget for meg, sier Lars Iver Strand til Dagbladet.no.

Spillende manager Martin Andresen beskriver Strand om en «sjelden type».

- Han er ung og har fremtida foran seg, men samtidig er han rutinert med mange år på baken. Det er en sjelden kombinasjon, sier Andresen til Dagbladet.no.


- Enkelt å velge VIF

24-åringen har lenge vært regnet som en av Tippeligaens heiteste salgsvarer, og han har vært ønsket av blant andre cupvinner Lillestrøm og serietreer Viking.

- Mange har vært interessert, men etter at Vålerenga kom på banen, var det egentlig bare ett aktuelt valg, sier spilleren sjøl.

- Dette er en klubb med sjel og med en sterk historie. Det er her jeg nå vil utvikle meg som spiller videre, fortsetter han.

Etter å ha vært i Tromsø siden 2001, sa Strand i oktober nei til ny kontrakt med «Gutan», fordi han ønsker å prøve noe nytt.

- Det var på tide å komme seg videre i karrieren. Jeg gleder meg veldig til å spille på Ullevaal, foran Norges beste supportere. Dessuten har jeg stor tro på Martins modell, sa han på dagens pressekonferanse.

FIREÅRSKONTRAKT: Tromsøs Lars Iver Strand poserer sammen med spillende manager Martin Andresen etter å ha skrevet under på en fireårskontrakt på Valle i dag. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
FIREÅRSKONTRAKT: Tromsøs Lars Iver Strand poserer sammen med spillende manager Martin Andresen etter å ha skrevet under på en fireårskontrakt på Valle i dag. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix Vis mer

Martin Andresen legger ikke skjul på at han er godt fornøyd med dekningen sentralt på midtbanen. Grindheim, Strand og Andresen selv er i klubben - og kanskje kommer også Starts Kristofer Hæstad.

- Vi er så klart veldig godt fornøyd med å få på plass nok en landslagsspiller. Han har hatt en fantastisk utvikling de siste åra. Han er målfarlig og god teknisk, kommenterer Andresen, som vil bruke Strand som enten sentral midtbanespiller eller hengende spiss.

Tromsø håper på VIF-samarbeid

I ishavsbyen tas tapet av en av stjernespillerne med fatning.

- Når situasjonen først var slik at Lars Iver ønsket seg bort fra klubben etter mange år i TIL-drakt, synes vi at avtalen med Vålerenga ble en god løsning, sier Tromsøs sportsdirektør, Morten Kræmer, til klubbens hjemmesider.

- Hvem vet, kanskje er dette starten på et fremtidig godt samarbeid mellom klubbene innen kjøp og salg av spillere? tillegger han.

Lars Iver Strand slutter seg seinere i dag til Åge Hareides tropp til de kommende landskampene mot Tyrkia og Malta - sammen med sjef og landslagskaptein Andresen.

- Martin ville så veldig gjerne ha meg
<B>VALGTE VIF:</B> Lars Iver Strand hadde såpass tro på opplegget en ivrig Martin Andresen presenterte ham at han vraket et kobbel av andre interessenter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling