Martin vraker seg selv

Vålerenga-manager Martin Andresen spiller B-kamp på lørdag.

(Dagbladet.no) Søndag skal Vålerenga spille mot seriemester Stabæk og etter kampen håper bæringene endelig å kunne feire gullet med sikkerhet.

Oslo-klubben planlegger derimot å være en festbrems.

Det skjer uten tidligere Stabæk-spiller Martin Andresen fra start. Vålerenga-manageren ble lyskeoperert i landslagspausen og spilte ikke mot Lillestrøm på mandag. Han føler seg heller ikke klar til å starte denne helga.

- Jeg skal spille en B-kamp først, mot Byåsen på lørdag. Så får vi se hvordan det går. Vi kommer ikke til å gjøre mange forandringer fra laget som slo LSK, sier han til VIF TV.

Andresen har trent for fullt de siste dagene, men føler seg ikke klar for 90 minutters Tippeliga-fotball.

- Å spille for andrelaget er en fin mulighet til å få kamptrening. Vi vurderer hva som er det beste for laget og for enkeltspillerne. For meg er det viktig å spille andrelagsfotball lørdag, sier VIF-kapteinen til TV 2.

Dette betyr at hvis kroppen responderer bra mot Byåsen, kommer Andresen trolig til å ikke spille hele kampen - slik at han kan sitte på benken og være aktuell for et innhopp på søndag.

For han vil gjerne vinne generalprøven til cupfinalen.

LYSKEOPERERT: Martin Andresen har ikke spilt en kamp siden Vålerenga slo Glimt i Bodø. Nå er han i full trening igjen. Foto: ANDERS VANDERLOOCK/SCANPIX
LYSKEOPERERT: Martin Andresen har ikke spilt en kamp siden Vålerenga slo Glimt i Bodø. Nå er han i full trening igjen. Foto: ANDERS VANDERLOOCK/SCANPIX Vis mer

- Vi har slått dem før i år (2-1 i juli), og vet mye om hvordan vi skal klare det igjen, sier han.

Om to uker møtes de igjen, for å kjempe om Haralds pokal på Ullevaal. Nå håper Andresen & Co. at Stabæk skal komme til cupfinalen i seriegullbakrus.

- Vi utsetter gjerne pokaloverrekkelsen. De tok seg en fest forrige helg og vil sikkert gjøre det igjen på søndag uansett. Og kanskje det blir en ny fest på dem neste helg, det har ikke vi noe imot, sier Martin Andresen til TV 2.

Martin vraker seg selv