Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin vurderer spillerframtida

- Må tenke på hva som er best for Vålerenga.

TAR OVER: Hovedtrener Tor Ole Skulleruds avgang betyr at Martin Andresen sitter alene igjen med hovedansvaret for trenergjerningen i Vålerenga.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
TAR OVER: Hovedtrener Tor Ole Skulleruds avgang betyr at Martin Andresen sitter alene igjen med hovedansvaret for trenergjerningen i Vålerenga. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer

VALLE (Dagbladet.no): Beskjeden om at Tor Ole Skullerud trekker seg som hovedtrener kom brått på Martin Andresen.

- Jeg visste at han var sliten. Men det var først mandag kveld vi fikk greie på avgjørelsen. Jeg synes det er leit, men har forståelse for det, sier Andresen.

- Hvordan merket du at han var sliten?

- Jeg hører jo hva han sier nå i dag, sier Martin til Dagbladet.

- Men alle kan jo se at det har vært mye press på oss, og det er selvfølgelig enklere å gå på jobb når laget vinner. Det er ikke uvanlig i fotball at folk velger å gi seg, sier han.

Vurderer spiller-ambisjonene
Skulleruds avgang betyr at enda et medlem i det en gang folksomme trenerteamet rundt Martin Andresen forsvinner.

- Er dette enda et tegn på at modellen dere valgte for dette prosjektet ikke har vært optimal?

- Modellen står på samme måte i dag som da jeg tok over. Det har vært krevende, modellen er krevende. Det kan hende at den må revurderes, men ikke nå, sier Andresen.

Skullerud-avgangen betyr også at Andresen sitter alene igjen med hovedtreneransvaret. Sportsdirektør Truls Haakonsen sier det ikke er aktuelt å hente inn en erstatning for Skullerud med det første.

- Ikke umiddelbart. Dette er fortsatt ganske nytt for oss, og vi har heldigvis nok ressurser til at dette ikke får noen øyeblikkelige konsekvenser i hverdagen. Nå er Martin også skadd, og det tar noen uker til han blir klar. Dermed kan han konsentrere seg fullt om å lede laget på trening og i kamp, sier Haakonsen til Dagbladet.

Men det kan også bety at spilleren Martin er ferdig for denne sesongen, og i ytterste konsekvens plassert i skyggen for treneren Martin enda lenger.

- Jeg kan ikke være trener for fullt, og spiller for fullt. Det blir for mye, sier Martin Andresen.

- Det (Skulleruds avgang) passer litt dårlig nå ettersom Kaz (Sokolowski) er på sykehuset, men forhåpentligvis er han tilbake snart. Sånn som det er nå, er jeg nødt til å bli skadefri ved å trene alternativt. Men jeg kommer ikke til å kjempe hardt for å spille halvskadet for eksempel. Jeg er kun trener nå, hvertfall fram til Kaz kommer tilbake.

- Du var kaptein på landslaget for ett år siden, har du nå mindre ambisjoner som spiller?

- Jeg har ambisjoner på Vålerenga sine vegne. Jeg har tatt på meg et ansvar her, og det som teller er hva som er best for Vålerenga.

- Betyr det at du kan ofre spillerkarrieren for trenerjobben?

- Jeg vil ikke si ofre. Jeg hadde tro på at jeg skulle klare begge deler, men vi er nødt til å se om det går fortsatt. Det blir for tidlig å svare på det nå, sier Andresen.

Ingen samarbeidsproblemer
Martin Andresen avviser samtidig at det har vært samarbeidsproblemer mellom ham og Tor Ole Skullerud.

- Vi har samarbeidet på samme måte hele tiden. Vi har ikke vært enige om alt, men forholdet har vært åpent og bra, sier han.

- Kan man si at det sto mellom deg og Tor Ole i denne situasjonen?

- Nå kommer dere med fantasiene deres igjen. Ingen i VIF har bedt Tor Ole om å gjøre noe, eller meg om å gjøre noe. Han valgte selv å slutte.

- Tror du at det er økonomiske grunner til at du fortsatt er her?

- Jeg forholder meg til at Vålerenga vil at jeg skal lede laget videre. Som jeg har sagt før, man har enten hundre prosent tillit, eller null prosent tillit. Så er det opp til andre å vurdere min stilling, sier Andresen.

Og bare ler når han blir spurt om hvilke sluttbetingelser han har i kontrakten.

Tross syv tap på rad og et hardt kampprogram er Martin Andresen fortsatt klokkeklar i troen på at Vålerenga ikke rykker ned.

- Vi kommer til å samle nok poeng til å holde oss. Alle er innstilt på at vi sammen klarer det, sier han.

- Vi var nummer fire på tabellen ved halvspilt sesong. Så måtte Troy dra, så kom skadene på alle midtstopperne. Det er små marginer hele veien, og vi har spilt mange gode kamper vi har tapt. Sist mot Stabæk, sier Andresen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling