Martin Wiig senket Viking med herlig langskudd

Sikret Brian Deanes første seier.

SARPSBORG (Dagbladet): Kampen i Sarpsborg i kveld var i utgangspunktet helt åpen, etter at begge lagene leverte i premieren før påske:

Viking slo, som vanlig, seriemester Molde, mens Sarpsborg 08 spilte 2-2 mot Lillestrøm på Åråsen.

I kveld ble kampbildet imidlertid tydelig ganske så raskt.

Briane Deanes Sarpsborg trillet ball, og bygget gang etter gang opp bakfra, mens Viking var mest opptatte av å kontre og vinne dødballer rundt Sarpsborgs boks.

Det klarte de ikke veldig ofte.

Effektive Sarpsborg
Anført av de nye islendingene Gudmundur Thorarinsson og Thorarinn Valdimarsson, festet nemlig hjemmelaget grepet tidlig, og 08 var flere ganger nær å skape gode målsjanser.

Da den første sjansen kom, var imidlertid Sarpsborg effektive.

Østfoldingene scoret nemlig på kampens første reelle målsjanse, i det 42. minutt. Og det var ikke ufortjent da de gikk opp til 1-0.

08 vant et frispark på Vikings venstreside, nesten helt ned mot hjørneflagget. Gudmundur Thorarinsson slo inn med sitt følsomme venstrebein, og i feltet var Christian Brink høyest.

Midstopperen, som mistet tippeligapremieren mot Lillestrøm på grunn av skade, headet ballen knallhardt via tverrligger og inn i målet bak en sjanseløs Rune Almenning Jarstein.

Og stort mer skjedde ikke før pause.

Viking viste muskler
Etter sidebyttet ble kampen imidlertid snudd helt på hodet - i hvert fall i noen minutter. Viking festet grepet på Sarpsborg helt fra starten av første omgang.

Den første halvsjansen kom etter seks minutters spill, da Jon Bødvarsson tvang Duwayne Kerr til å slå til corner med et brukbart plassert skudd.

Like etter traff han imidlertid bedre.

MATCHVINNER: Martin Wiig (t.h.) jubler for sin 2-1-scoring på Viking i kveld. Foto: Digitalsport
MATCHVINNER: Martin Wiig (t.h.) jubler for sin 2-1-scoring på Viking i kveld. Foto: Digitalsport Vis mer

Innbytter Christian Landu Landu var høyest på corneren, og headet rett ned til Bødvarsson som klemte til på volley fra fem meters hold. Kula gikk midt i mål, men inn bak en utspilt Kerr.

Viking var riktignok ikke lenge i ettpoengsland.

Wiig-kanon
Bare to minutter seinere tok hjemmelaget ledelsen på nytt.

Øyvind Hoås trakk på seg flere Viking-spillere dypt inne på Vikings halvdel, før han dyttet videre til spissmakker Martin Wiig.

Sarpsborgs nummer sju avanserte forbi to Viking-spillere, før han klinket til med vrista i Jarsteins venstre hjørne fra 18 meter. En herlig scoring av 29-åringen foran 4562 tilskuere.

Sarpsborg fortsatte å trille ball etter å ha tatt ledelsen for andre gang, og det holdt Viking stort sett unna hjemmelagets mål.

Siddisene klarte ikke å skape noe mer enn et par halvsjanser den siste halvtimen, til tross  for at Vidar Nisja kom inn for en blek Trond Olsen og Patrik Ingelsten erstattet målscorer Bødvarsson.

Deanes første
Hjemmelaget kom heller ikke til de store sjansene mot slutten til tross for at Tarik-fetter Mohamed Elyounoussi viste fram dribleferdighetene ved et par anledninger.

Kampen endte uansett 2-1, og Brian Deane tok dermed sin aller første seier som 08-sjef.

Fire poeng på østfoldingene er mer enn godkjent så langt.