Martinez bekreftet som ny Everton-manager

Blir David Moyes' etterfølger.

NY JOBB: Roberto Martinez takker for seg i Wigan og vender nesa mot nye utfordringer i Everton. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
NY JOBB: Roberto Martinez takker for seg i Wigan og vender nesa mot nye utfordringer i Everton. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLISVis mer

(Dagbladet):Roberto Martinez blir dermed David Moyes' etterfølger i sjefsstolen på Goodison Park.

Det har lenge vært spekulasjoner rundt hvorvidt spanjolen ville ta over Everton-jobben, men i ettermiddag kom altså nyheten de fleste hadde ventet på.

- Det er stort å komme til Everton på en slik dag. Jeg føler allerede spenning og mye stolthet, sa spanjolen Martinez.

Everton må betale rundt 1,5 millioner pund (13 millioner kroner) for den ettertraktede 39-åringen, som har signert en 4-årskontrakt med laget fra Liverpool.

- Han første ord var at «jeg skal ta dere til mesterligaen», sa Evertons styreformann Bill Kenwright.

Martinez ledet Wigan til seier i FA-cupen denne sesongen da de slo Manchester City i finalen, men kunne likevel ikke berge klubben fra nedrykk.

Everton bekreftet ansettelsen på sine offisielle hjemmesider, og skrev samtidig at Martinez vil bli presentert for et samlet pressekorps senere på ettermiddagen.

- Jeg kan ikke vente med å sette meg inn i tingenes tilstand og bli en del av Everton, sier han på presentasjonen.

- Det er et voldsomt press på grunn av det David Moyes gjorde her. Men jeg er stolt over det presset, for det presset har satt en høy standard. Det er viktig at vi fortsetter å bygge videre på det Everton gjorde forrige sesong. Moyes har lagt et godt grunnlag for det, sier Martinez.

Celtic-manager Neil Lennon og Porto-manager Vitor Pereira skal også ha vært med i vurderingen, men valget falt altså på Martinez.