Martinez kan bli Everton-manager i løpet av kort tid

Klubben er enig med Wigan om kompensasjon.

NY EVERTON-MANAGER?: Roberto Martinez sa opp i Wigan etter sesongslutt og har allerede vært i samtaler med Everton.  Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
NY EVERTON-MANAGER?: Roberto Martinez sa opp i Wigan etter sesongslutt og har allerede vært i samtaler med Everton. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB ScanpixVis mer

Martinez sa opp i Wigan etter sesongslutt og har allerede vært i samtaler med Everton. Nå som avtalen om kompensasjon er i orden, kan han innlede forhandlinger med klubben. Everton må betale rundt 1,5 millioner pund (13 millioner kroner) for spanjolen.

- Han har snakket med Everton, fordi jeg ga dem tillatelse. Da han kom tilbake, fortalte han meg at det hadde gått veldig bra og at han sannsynligvis var blant to-tre igjen på listen. Så ringte styrelederen meg og diskuterte kompensasjonen, og vi ble enige i kveld, sa Wigans styreleder Dave Whelan mandag kveld.

Roberto Martinez klarte ikke å redde Wigan fra nedrykk denne sesongen, men ledet klubben til en sensasjonell FA-cupseier.

39-åringen er en ettertraktet manager. De to siste årene har han takket nei til tilbud fra Liverpool og Aston Villa. Det er ventet at han blir klar for Everton i løpet av uken.

I en uttalelse mandag kveld opplyste Everton at klubbens managerjakt fortsatt pågår. David Moyes ga seg ved sesongslutt for å overta etter Alex Ferguson i Manchester United.

(NTB)