Martinez nekter Moyes å hente Baines til Manchester United

Vil ikke selge venstrebacken.

VIL IKKE SELGE: Roberto Martinez gjør alt han kan for å beholde Leighton Baines i Everton. Foto: AP Photo/Scott Heppell / NTB Scanpix
VIL IKKE SELGE: Roberto Martinez gjør alt han kan for å beholde Leighton Baines i Everton. Foto: AP Photo/Scott Heppell / NTB ScanpixVis mer

Everton-manager Roberto Martinez gjør alt han kan for å beholde ettertraktede Leighton Baines.

Manchester United har allerede fått et bud på 12 millioner pund avslått. David Moyes, som har erstattet Alex Ferguson som manager på Old Trafford, ønsker å ta med seg sin gamle elev fra Goodison Park.

- Jeg mener Leighton er mer enn en spiller. Han er et ikon, sier Martinez til lokalavisen Liverpool Echo.

Baines har imponert kraftig som venstreback i Everton. Han er en av spillerne Martinez ønsker å bygge laget rundt i jakten på mesterligaspill.

- Hans betydning for klubben er stor. Jeg er veldig, veldig begeistret for Leighton, sier Martinez.

Titteltørke Han kommer fra managerjobben i Wigan. Der ble det FA-cupseier, men også nedrykk fra Premier League sist sesong. Nå skal han forsøke å få en slutt på Evertons trofétørke. Merseyside-laget har ikke vunnet noe av betydning siden Manchester United ble slått i FA-cupfinalen for 18 år siden.

- Dette er en stor sesong for ham (Baines) og oss som klubb. Når du er venstreback for en klubb som denne og har vist den stabiliteten han har gjort i flere år, viser det at han er den beste venstrebacken i landet. Jeg kan knapt vente med å jobbe med ham, sier Martinez.

Baines selv virker upåvirket av United-ryktene. I helgen var backen på Glastonbury-festivalen.

Everton skal for øvrig være nær å hente Wigan-duoen Arouna Koné og Antolin Alcaraz.

(NTB)