Martins elegante comeback

Martin Andresen (24) er tilbake i Tippeligaen etter et mislykket proffopphold i Wimbledon. I seriestarten har han vært Stabæks beste spiller. - Jeg føler at motgangen har gjort meg bedre, sier Martin Andresen til Dagbladet.

Da han reiste til Wimbledon i oktober 1999, ble han lansert som klubbens svar på David Beckham og alle damenes nye kjæledegge. Prislappen på overgangen var 22,8 millioner kroner.

Virkeligheten ble en helt annen for den unge balleleganten.

- Privat hadde jeg det fint i Wimbledon. Problemet var at jeg aldri fikk tillit som spiller. Jeg spilte fire-fem kamper fra start, og sleit innbytterbenken resten av tida, sier Martin Andresen.

- Illojal

Daglig opplevde han at Egil Drillo Olsen ble dolket i ryggen av assistenttrener Mick Harford.

- Harford var illojal i forhold til Egil. Han forsto ikke den nye spillestilen, og baksnakket og slang dritt både om Egil og Lars Tjærnås. Harford ville bli manager sjøl, og sa til oss spillerne at det ville vært bedre med ham som hovedtrener. Han dolket Egil i ryggen, sier Martin Andresen.

Samtidig mener han at Drillo burde vært mer tilstedeværende og synlig for spillerne.

- Egil var ikke på treningene. Det burde han vært, for å få spillestilen sin gjennomført. Lars Tjærnås tapte den daglige kampen mot Harford på treningsfeltet. Egil var for naiv. Han trodde for godt om folkene rundt seg, sier Martin Andresen.

- Ikke på rumpa

Etter sesongslutt i fjor var det over og ut for ham i Crazy Gang.

- Hadde jeg fått mer spilletid, ville jeg vært i Wimbledon fortsatt. Jeg ville også blitt hvis jeg bare hadde tenkt penger. Men jeg vil bruke meg sjøl, ikke bare sitte på rumpa. Nå er jeg glad for å være tilbake i Tippeligaen og Stabæk, sier Martin Andresen.

Banens beste

På Bryne sist søndag (1-0-seier) var det Jan Åge Fjørtoft som stjal showet etter det elegante seiersmålet. Men Martin Andresen var banens bestemann.

- Han kan bli en suksess i årets Tippeliga, sier Stabæk-trener Anders Linderoth.

- Martin er en positiv tilvekst. Og han kommer til å fortsette å blomstre, sier lagkaptein André Flem.

Selv føler også den 24-årige fotballnomaden at ballen endelig triller hans vei.

- På Stabæk-laget har jeg en fri rolle offensivt, og må gå mye i bakrom. I stedet for å være låst i faste spillemønstre får vi lov til å improvisere. Det er en frihet vi setter pris på og prøver å utnytte, sier Martin Andresen.

Seriegull neste

Etter cupmesterskapet i 1998 står et seriegull for tur for den ambisjonsrike Stabæk-gjengen.

- For å bli seriemestrer, må vi være stabile over tid. Det er ikke nok å være gode bare i enkeltkamper. Der ligger den største utfordringen vår i år, sier Martin Andresen til Dagbladet.