Martins satte Carew i skyggen

Straffet Villa for sløsingen.

Newcastle - Aston Villa 2-0

(Dagbladet.no): Etter to strake kamper som innbytter var John Carew endelig tilbake i Aston Villas startoppstilling mot Newcastle.

Men nordmannen havnet fullstendig i skyggen av en annen spiss, for det var Obafemi Martins som stjal showet på St. James Park.

Med to scoringer etter pause skjøt den lynraske nigerianeren Newcastle vekk fra jumboplassen og opp på 14. plass, samtidig som han hindret Villa i å klatre forbi Arsenal og Manchester United.

Slike blemmer tåler ikke Birmingham-laget mange av om de skal lykkes i å splitte de fire store - slik Sir Alex Ferguson mener de har muligheten til.

Det startet imidlertid lovende for gjestene. Seks minutter var spilt da John Carew fosset forbi Fabricio Coloccini, men dagens mest upopulære mann på St. James Park - forrige sesongs Newcastle-spiller James Milner - kom et tidel for seint på innlegget.

Fire minutter senere headet midtstopper Martin Laursen en corner i stanga, og da tydet mye på at det skulle bli nok en nitrist kveld for tapsvante Newcastle-supportere. For bortsett fra noen spede tilløp fra Martins og Damien Duff, skapte Villa det meste som var verdt å snakke om de første 45 minuttene.

Hvordan Gabriel Agbonlahor greide å bomme på ballen da han bare kunne sette bredsida til fra 6-7 meter er et lite mysterium, og heller ikke Ashley Young kommer til å sove godt i natt etter å ha klinket ballen rett på Shay Given fra ypperlig posisjon.

GA FANSEN NOE Å JUBLE FOR: Obafemi Martins feirer det første av sine to mål med sin sedvanlige flikk-flakk. Nigerianeren gikk på på trynet i landingen, men det var også en av de få tingene han mislyktes med mot Aston Villa. Foto: AP
GA FANSEN NOE Å JUBLE FOR: Obafemi Martins feirer det første av sine to mål med sin sedvanlige flikk-flakk. Nigerianeren gikk på på trynet i landingen, men det var også en av de få tingene han mislyktes med mot Aston Villa. Foto: AP Vis mer

Villa fikk betale dyrt for sjansesløsingen. Et kvarter inn i 2. omgang ble de straffet av Obafemi Martins. Han vendte vekk Laursen på 20 meter, trakk seg innover i banen og fyrte løs med venstrebeinet.

Brad Friedel rakk ikke ned på skuddet, og Martins kunne slå sin sedvanlige flikk-flakk, riktignok med en usedvanlig ustø landing.

Nicky Butt - som kan skryte av å ha slått John Carew i en hodeduell - fikk nesten mer å skryte av da han vakkert skrudde et frispark i krysstanga seks minutter senere. Like heldige var ikke Villa snaue 10 minutter før slutt.

Driblefanten Jonas Gutierrez parkerte Nigel Reo-Coker langt venstrekanten, og fikk avansere merkelig uforstyrret inn i feltet. Til slutt kunne han bare legge ballen på lissa til Martins, som bare trengte å snuble ballen i mål.

Martins satte Carew i skyggen
<B>PUNKTE KAMPEN:</B> Martins setter inn sitt andre på et ferdigscoret innlegg fra Gutierrez.
<B>TUNG DAG PÅ JOBBEN:</B> John Carew var tilbake fra start for Aston Villa, men gikk målløs av banen.