Martins Vålerenga ydmyket i Molde

- Dette er en slik kamp man husker når man en dag sitter i gyngestolen, sier Molde-trener Kjell Jonevret.

(Dagbladet.no): Molde -Vålerenga 5-1

Tippeligaen kan ikke beskyldes for å være særlig forutsigbar og det bekreftet kveldens kamp på Aker Stadion:

Etter en relativt jevn førsteomgang ble Martin Andresens Vålerenga totalt avkledd etter pause på avslutningskvelden for Jazzfestivalen i Molde.

VIF-dødaren Daniel Berg Hestad førte an med to nye perler av noen mål og et effektivt hjemmelag stoppet ikke før resultattavla i rosenes by viste det sjokkerende tallet 5 i mål-kolonnen for «hjemmelag».

- I 2. omgang får de masse, masse brudd på oss og kontrer oss i senk. Dette er en slik kamp som kommer av og til og er ingenting vi skal bruke tid på. Nå retter vi fokus mot Tromsø i neste kamp, sa Vålerenga-trener Martin Andresen til TV2 etter kampen.

Og det var de hvitkledde fra landslagsarenaen tok tak i kampen fra start.

Vakkert fra Andersen

Martin Andresen, Bengt Sæternes og Daniel Fredheim Holm fikk overraskende store rom å boltre seg i, og før kvarteret var passert lå den første ballen i nettet på Aker Stadion.

MOLDE-FEST: Molde hyller spissen Josè Mota etter hans andre og hjemmelagets femte mål i kampen mot Vålerenga. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix
MOLDE-FEST: Molde hyller spissen Josè Mota etter hans andre og hjemmelagets femte mål i kampen mot Vålerenga. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix Vis mer

Martin Andresen snappet ballen inne på Moldes halvdel og spilte vakkert igjennom Mohammed Abdellaoue.

Alene med Jan-Kjell Larsen bredsidet den iskalde avslutteren ballen enkelt bort i lengste hjørnet og til Vålerenga-ledelse.

Men så var det slutt.

Målet som måtte komme

Det så ut som en kamp Vålerenga hadde full kontroll på, men etter Moa-målet slapp de Kjell Jonevrets amputerte Molde inn i kampen.

Mame Biram og Pape Pate Diouf herjet langs krittlinja og foran mål vaket luringen Josè Mota.

Hoseth-erstatter Aksel Berget Skjølsvik, Pate Diouf, Berg Hestad kunne alle utliknet, og etter hvert ble Molde-trykket så stort at det var et tidsspørsmål før utlikningen kom.
 

- Det gikk bra i dag og jeg håper på flere sjanser. Det var bare å løpe for supporterne våre og de som støtter oss, sa en beskjeden Skjølsvik etter kampen.

Martins Vålerenga ydmyket i Molde

Minuttet før pause slo Daniel Berg Hestad langt inn fra venstre. Ballen gikk over hele feltet og til en umarkert Josè Mota på bakre stolpe.

Fra nærmest død vinkel banket brasilianeren ballen opp i lengste kryss i mellom stolpen og Vålerenga-keeper Troy Perkins.

Halvtime for evigheten

Kveldens kamp avsluttet årets jazzfestival og en by i feststemning bar fram sine fotballhelter etter pause.

Da man forventet et råkjør fra det stjernespekkede Vålerenga, ble det enveiskjøring i retning VIF-keeper Troy Perkins.

For da VIF-dødaren Daniel Berg Hestad, Hoseth-erstatteren Aksel Berget Skjølsvik, de to «Dioufene» og Josè Mota skrudde opp tempo og samtidig ble mer presis i pasningsspillet hang ikke stjernegalleriet fra Oslo med.

De ble totalt avkledd i løpet av en magisk Molde-halvtime.

• 49 min: Berg Hestad får ballen på 16 meter og klinker til på direkten. Skuddet er hardt og finner nettet via stolpen på vakreste vis.

• 61.min: Nytt vakkert Molde-angrep regissert av Berg Hestad. Spiller ut til Pate Diouf som chipper ballen på bakerste stolpe. Der stanger Mame Diouf inn Molde tomålsledelse og skader seg samtidig i møte med stanga.

• 65.min: Formspilleren Josè Mota drar med seg ballen inn i feltet og legger inn i feltet til Berg Hestad. Den hodesterke kapteinen bøyer overkroppen bakover, setter panna på ballen og ydmyker Vålerenga med å styre ballen bort i lengste hjørnet.

• 77.min: Igjen er Berg Hestad regissør og spiller opp på en feilvendt spiss. Brasilianeren får en rask berøring, snur om på en femøring og plasserer ballen vakkert opp i krysset.

Man trodde nesten ikke hva man så.

Juli-mareritt

Et Molde uten bærebjelkene Thomas Holm og Magne Hoseth spilte ut et Vålerenga fullstendig i oppløsning.

Kampen der Vålerenga skulle sette press på topplagene ble istedet et juli-mareritt på Aker Stadion.

For hjemmelagets helter går nok sola seint ned.

- Dette er en slik kamp man husker når man en dag sitter i gyngestolen. Det ser ut til at vi passer Vålerenga dårlig og nå må spillerne mine forstå at de er dytkige, smilte Molde-trener Kjell Jonevret etter kampslutt.

Sett børs på spillerne under!

<B>ENSOM MOA:</B> Vålerengas Mohammed Abdellaou scoret et vakkert mål, før han sluknet som de ti andre kledd i hvitt.
<B>4-1:</B> Luftbaronen Daniel Berg Hestad har akkurat stanget inn Moldes fjerde mål for kvelden etter innlegg fra Josè Mota.
<B>BEGYNTE BRA:</B> Mohammed Abdellaoue bredsider vakkert inn 0-1 på Aker Stadion.
<B>YDMYKELSEN ER TOTAL:</B> Molde-spissen Josè Mota setter inn 5-1 for Molde - helt oppe i krysset.
<B>VIF-DØDAREN:</B> Ting tyder på at det må en landslagskaptein til for å pirre vetaranen Daniel Berg Hestad. I kveld var han igjen konge i møte med Vålerenga.