Colorado Avalanche center Andreas Martinsen (27) celebrates his goal with Shawn Matthias (18) and Eric Gelinas (44) during third period NHL action against the Vancouver Canucks in Vancouver, B.C. Wednesday, March 16, 2016. THE CANADIAN PRESS/Jonathan Hayward
Colorado Avalanche center Andreas Martinsen (27) celebrates his goal with Shawn Matthias (18) and Eric Gelinas (44) during third period NHL action against the Vancouver Canucks in Vancouver, B.C. Wednesday, March 16, 2016. THE CANADIAN PRESS/Jonathan HaywardVis mer

Martinsen med ny NHL-kontrakt. Lønna røpes

Nordmannen tjener 6,1 mill. i året i Colorado Avalanche.

Andreas Martinsen blir i Colorado Avalanche. Han bekrefter selv overfor adressa.no at alt er i orden og at han fortsetter i NHL også neste år.

– Det er deilig å ha det i boks, og nå slipper jeg å tenke mer på det. Det ble en énveisavtale. Det var det jeg hadde håpet på. Det var det eneste kravet vi hadde, sier en lykkelig Martinsen.

Avalanche ville i utgangspunktet gjerne ha såkalt en toveisavtale, noe som ville ført til kraftig lønnskutt dersom han hadde blitt sendt ned til farmerlaget San Antonio Rampage i løpet av sesongen.

Men det klarte trønderen å unngå. Han har forhandlet seg fram til en avtale som gir ham den samme lønna uansett hvor han spiller.

I og med at Martinsen fikk en såkalt enveisavtale blir lønna på 640.000 dollar (6,1 millioner kroner) i året.

- Dette blir en utrolig viktig sesong for meg. Nå må jeg bevise at jeg er NHL-spiller og verdig denne kontrakten. Jeg kan ikke være fornøyd. Da blir det med dette ene året, sier Martinsen.

Tilbudet var i utgangspunktet på vel 700.000 dollar.

Han varsler at resten av sommeren kommer til å gå med til knallhard trening, særlig på barmark, slik at han er 100 prosent klar til NHL-sesongen starter opp igjen til høsten. (©NTB)