Martinsen nærmer seg toppen

Bente Martinsen er ikke fornøyd med 8. plasser. Men hun kan glede seg over å ha spist seg nesten 13 sekunder innpå suverene tsjekkiske Katerina Neumannova på to uker.

- Ja, dette var bedre enn i verdenscupåpningen i Finland. Jeg er nærmere, men jeg synes fortsatt det er mange sekunder helt opp, sier Bente Martinsen.

I dagens 5 kilometer fri teknikk i italienske Dobbiaco var hun 24,7 sekunder bak Neumannova som tok vinterens andre seier på distansen. I Muonio for to uker siden var avstanden 37,6 sekunder.

- Jeg følte jeg gikk et bra løp, og at det teknisk fungerte bedre enn det har gjort i fri teknikk tidligere.

Nå gleder hun seg til morgendagens jaktstart som går over 10 kilometer klassisk. Fram til svenske Antonina Ordina på 2. plass skiller det ikke mer enn 13,2 sekunder.

- Jeg får studere resultatlisten litt før jeg begynner å tenke på hvilken plassering jeg går for søndag. Men Larissa Lasutina og Olga Danilova er nok de beste i klassisk. Jeg får henge meg på dem og kose meg, smiler Martinsen som er 3,4 sekunder bak Lasutina og 1,1 sekund bak Danilova. At Neumannova vant igjen var ikke overraskende for Martinsen.

(NTB)