Martunis (8) gikk alene rundt i 19 dager etter tsunamien. I dag ble han hedret av Cristiano Ronaldo

- Ubegripelig modige Martunis.

HEDRET Cristiano Ronaldo tok til sosiale medier i dag, og hedret Martunis som overlevde tsunamien for ti år siden. - For å hedre de som gikk bort: Ha den største beundring for de barna som overlevde, og takk alle de som hjalp dem, skriver han. Foto: NTB Scanpix / Twitter
HEDRET Cristiano Ronaldo tok til sosiale medier i dag, og hedret Martunis som overlevde tsunamien for ti år siden. - For å hedre de som gikk bort: Ha den største beundring for de barna som overlevde, og takk alle de som hjalp dem, skriver han. Foto: NTB Scanpix / Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag, 26. desember, er det nøyaktig ti år siden flodbølgen skyldte inn over kysten over store deler av Sør-Øst-Asia, og krevde over 200 000 menneskeliv.

Over hele verden har det i dag blitt holdt markeringer til minne om de som mistet livet i katastrofen - også innenfor sportens verden.

19 dager alene Cristiano Ronaldo la tidligere i dag ut et bilde på sine kontoer på sosiale medier av Martunis (18) fra Indonesia. En gutt med en spesiell historie, ifølge den spanske avisa AS.

Da bølgen vasket inn over Banda Aceh-provinsen i Indonesia var Martunis bare åtte år gammel. Han overlevde ved å klamre seg fast til et palmetre, og de neste 19 dagene vandret han alene rundt i katastrofeområdet helt til en kanadisk redningsgruppe fant ham.

Da han ble plukket opp hadde han på seg en portugisisk landslagstrøye med «Rui Costa» på ryggen.

Da Cristiano Ronaldo hørte om historien, reiste han til Indonesia for å møte Martunis. Både han og den portugisiske landslagssjefen Luiz Scolari ga også gutten signerte drakter.

- Ha den største beundring Ti år senere har Real Madrid-stjerna fortsatt kontakt med Martunis, og i dag la han som sagt ut et bilde av ham der han holder en signert Real Madrid-drakt med «Ronaldo, 7» på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer